IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.11.2016 21:32:29

Lahko Ljubelj ostane na vrhu?

Cerkničanke z veliko optimizma čakajo na tekmi v Kranju in proti Celju doma.
psno
Naše klube, ki bodo prihodnji teden igrali v evroligi, čaka naporen konec tedna, saj bodo na delu tako jutri kot v nedeljo.

Jesenski del prvenstva se približuje h koncu, Za šest naših klubov se bo ta končal že v nedeljo. Prihodnjo soboto je na sporedu prvi krog evrolige, kjer imamo letos tri svoje predstavnike, Calcit, Konstruktor in Celje. Omenjeni trije klubi bodo zaradi tega že v nedeljo odigrali tekme zadnjega jesenskega kroga. Zato bomo odločitve o tem, kdo bo v obeh konkurencah prezimil na vrhu, dobili že takrat.

Vodilni Ljubelj, ki je veliko presenečenje na vrhu lestvice in ima same zmage, čaka zelo težka naloga. Če jo bo opravil z odliko, potem si seveda popolnoma zasluži, da je na vrhu. Tržičani najprej odhajajo na najtežje gostovanje, in to v Hrastnik k Enemonu. Slednji je prizadejal edini poraz Calcitu, ki je sicer v letošnji sezoni glavni favorit za prvaka. V nedeljo v Tržič prihajajo Kamničani.

Vodja ekipe Ljubelja Janez Čerin nam je pred zaključkom jesenskega dela dejal: "Vsi v klubu se zavedamo, da se nahajamo pred najtežjim delom. Že gostovanje v Hrastniku bo težko, potem pa še Kamnik. Toda ne bomo se preveč obremenjevali. Tudi ti dve tekmi želimo odigrati po najboljših močeh in narediti čim boljše rezultate. V obe tekmi bomo šli popolnoma sproščeni. Kdo ve? Morda pa nam uspe še kaj neverjetnega."

Tak pristop k tekmam se je Ljubelju letos obrestoval, toda zdaj so pred najtežjo nalogo. Tako Enemon kakor tudi Calcit bosta zelo nabrušena. Trener Calcita Franci Spruk pa nam je za nedeljski derbi zaupal: "Ve se, kaj je naš cilj, in v Tržiču bomo šli na zmago. Res imamo nekaj težav s poškodbami, toda sosedski derbi je dodatna motivacija. Seveda smo optimisti."

Tudi Mariborčani, ki so v letošnji sezoni malce bolj v ozadju, imajo naporen konec tedna. Prvič po prestopu prihaja »domov« na kegljišče Tabor v Mariboru legenda Konstruktorja Franc Kirbiš s svojimi Konjičani. Slednji, ki so novinci v A ligi, so letos prikazali niz zelo uspešnih iger. Ta trend želijo nadaljevati na svojem najtežjem jesenskem gostovanju, ki pa za njih niti ni težko. Glede na uspešno jesen bodo lahko nastopili popolnoma neobremenjeni. V nedeljo imajo igralci Kosntruktorja pred seboj še težko gostovanje v Litiji. Oboji so v igri za mesta v Evropi, zato se nam obeta še ena lepa tekma. Litijani imajo sicer po besedah njihovega igralca in trenerja Klemna Selovskega kar nekaj težav z boleznimi in poškodbami, toda za ta dvoboj bodo še dodatno motivirani.

Zanimivo srečanje pa se obeta tudi v Postojni, kjer gostujejo Goričani. Mladi igralci Proteusa se sicer nahajajo tako v tekmovalni kot tudi rezultatski krizi. Toda zadnje gostovanje v Mariboru je vendarle pokazalo, da so varovanci trenerja Blahe našli luč na koncu predora. Lahko smo prepričani, da se bodo že tokrat pokazali v boljši luči. Glavni motiv so seveda točke, s katerimi bodo lahko lažje nadaljevali prvenstvo.

Zanimivo pa bo tudi na preostalih dveh tekmah. Calcit bo danes gostil vedno nepredvidljive Litijane, v Kranju pa gostuje Brest, ki je proti Triglavu seveda favorit. Toda to bodo morali pokazati na stezah, sicer se lahko tudi opečejo.

Tudi v ženski elitni ligi nas čaka nekaj zelo zanimivih tekem. V prvi vrsti je zelo pomembna tekma na sporedu v Kranju, ki odloča o tem, kdo bo končal tik pod vrhom. Srečali se bosta ekipi Triglava in Bresta. Varovanke Brigite Strelec imajo seveda manjšo prednost v domačih stezah, medtem ko se lahko igralke Bresta zanašajo na zelo dobro formo na zadnjih tekmah. Predvsem so v taboru Bresta lahko zadovoljni, da je po dolgotrajni krizi v formo prišla tudi Petra Bašek.

Zanimivo bo tudi v Kopru na srečanju obeh novink v ligi, domače Adrie in Trebnjega. Oboje so se v prejšnjem krogu izkazale z zelo dobrimi ekipnimi rezultati. V Postojni bodo domače igralke v obračunu z Miklavžem napadle svojo prvo letošnjo zmago. Na srečanju v Kamniku so domačinke v vlogi favoritinj proti Impolu.

Celjanke tudi čaka dvojni spored. Najprej gostijo nevarne Tržičanke, ki so celo v borbi naslov podprvaka. Zato bodo morale Štajerke dati vse od sebe, da pridejo do želene zmage. Že v nedeljo pa jih čaka še zadnje težje gostovanje v Cerknici, kar bo obenem dobra priprava za evroligo. Proti Brestu pa bodo morale pokazati še malce več, če želijo nadaljevati serijo zmag.

PARI 8. KROGA V 1. A LIGAH
MOŠKI
Triglav - Brest (14.00)
Konstruktor - Konjice (16.00)
Proteus – Gorica (16.00)
Enemon – Ljubelj (16.00)
Calcit - Litija (17.00)
9. KROG
Litija – Konstruktor (nedelja, 16.00)
Ljubelj – Calcit (nedelja, 10.00)
ŽENSKE
Proteus – Miklavž (13.00)
Adria - Trebnje (13.00)
Triglav – Brest (14.00)
Kamnik - Impol (14.00)
Celje - Ljubelj (14.30).
9. KROG
Brest – Celje (nedelja, 11.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike