sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

rp
rp
0 01.12.2016 14:34:15

Balinarsko SP: Čeh in Povh v ospredju dneva

Erik Ček je odlično igral v 'klasiki'.
Zdenko Fajdiga
Uvodni del svetovnega prvenstva za mlade se je skoraj v celoti izžel po slovenskih načrtih in sicer v natančnem zbijanju ter klasični igri in igri v krog.

Najbolj je navdušil Erik Čeh, ki je imel v 'klasiki' za tekmeca Hrvata Matea Načinovića. V partiji, ki je bila tudi za najbolj zahtevne poznavalce, se je s 13:6 veselil Slovenec. Bil je odličen v bližanju, zadel pa je skoraj vse nasprotnikove krogle. Tako je osvojil prvo mesto v svoji skupini, za uvrstitev v četrtfinale pa mora premagati že Turka Sedata Suno, ki je bil v sosednji skupini prav tako s tremi udeleženci, drugi. Drugi par je Mana (Italija) - Načinović.

Na TV streamu s prvenstva so gledalci lahko opazovali tudi nastop našega debitanta Gašperja Povha. Sežančan je sicer izpadel v hitrostnem zbijanju (28 točk), v bližanju in zbijanju v krog pa je bil boljši od Argentinca Heckerja (15:11) in Japonca Kanesaka (18:4) in tako osvojil prvo mesto v svoji skupini.

Že pred tem je Jaka Kosirnik imenitno opravil kvalifikacije v natančnem zbijanju in se z 22 točkami brez težav uvrstil v naslednji krog. Slovenska dvojica Čeh - Švara je izgubila s Hrvatoma Načinovićem in Juričićem (3:13), potem pa premagala Argentinca Zampedrija in Urro s 13:0 in se bo v repešažu borila za drugo mesto v skupini in nastop med najboljšo osmerico.

Tudi slovenska štafeta Žan Sodec - Nik Švara je s 37 točkami napredovala v četrtfinale in so tako v slovenskem taboru po dveh dnevih SP zelo zadovoljni.

Članki iz rubrike