pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

zf
zf
0 04.12.2016 22:25:30

Erik Čeh in Nik Švara svetovna prvaka

Slovenska svetovna prvaka Erik Čeh in Nik Švara.
Zdenko Fajdiga
Slovenska balinarska reprezentanca je bila tudi na svetovnem prvenstvu za mlade v Monaku zelo uspešna. Naši so osvojili štiri kolajne - zlato, srebrno in dve bronasti.

Erik Čeh in Nik Švara sta med dvojicami osvojila naslov svetovnih prvakov. V finalu sta bila boljša od alžirskega para Chaachoue – Malek z 8:6.

"Si je mogoče še kaj boljšega predstavljati, uspelo nama je, kar sva pričakovala bolj potihoma. V ponedeljek ne bi šel v šolo!," je po zlatem odličju pribil gimnazijec v Sežani, ki je z Nikom spravil v kot vso svetovno elito in si hkrati kar sam čestital za 17. rojstni dan. V klubu Postojnska jama so jima pripravili prisrčen sprejem, čestitk kar ni in ni bilo konec.

S srebrno kolajno okrog vratu je prvenstvo končal debitant Gašper Povh, le za las mu je ušlo zlato v finalu igre v krog proti Italijanu Marcu Ormelleseju (17:18). Kljub temu je Sežančan dosegel velik uspeh, njegovo igro pa je neposredno spremljal tudi princ Albert v svečani loži.

"Zelo mi je všeč, da imam v rokah srebro. Hotel sem majico šampiona FIB in jo obleči za v šolo! No, malo bo še potrebno počakati," je bil vesel Gašper.

Slovenca z bronastima odličjema sta Jaka Kosirnik v natančnem zbijanju in Erik Čeh v klasični igri. Selektorja Aleš Čeh in Anton Kosar sta bila nad dosežki navdušena: "Brez dvoma smo presegli pričakovanja. Štiri odličja in še to vseh barv so več, kot smo si mislili. Fantje so pravi, zdaj smo z mlado reprezentanco v tej konkurenci posejali seme, treba ga bo zalivati in nadaljevati z uspehi."

Najuspešnejši reprezentanci prvenstva sta bili Hrvaška in Italija z dvema zlatima, Slovenija je po uspešnosti na četrtem mestu takoj za Argentino. Odličja je osvojilo osem držav. Za naslednje svetovno prvenstvo prihodnje leto bosta kandidirali tudi Brazilija in Francija.

Do konca letošnje sezone je še člansko evropsko prvenstvo, ki bo čez 14 dni v Nici z udeležbo 18 reprezentanc.



Značke: balinanje, sp-mladi

Članki iz rubrike