pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 02.12.2016 11:17:59

Pingpong derbi vodilnih za konec jeseni

Prvi igralec ligaških tekmovanj v Sloveniji, veteran Uroš Slatinšek je spet v polni formi pred začetkom končnice.
Oste Bakal
Ta konec tedna, natančneje prvo soboto v letošnjem decembru, se bo končal prvi del ligaškega tekmovanja v vseh slovenskih namiznoteniških ligah.

Medtem ko je jesenska prvakinja (Muta) pri ženskah že znana, bosta najboljši slovenski ekipi v zadnjih letih, Krka in Kema, o tem odločali v medsebojnem spopadu. Res je, da sta pred zadnjim krogom obe ekipi z maksimalnim številom točk, po sobotnih dvobojih pa bo povsem drugače. Glede na trenutno formo posameznih igralcev je bolj verjetno, da bo zmaga pripadla Krki, ki že pred tekmo vodi 3:0, saj Kema trenutno nima igralca, ki bi lahko premagal Uroša Slatinška. Tudi Tilen Cvetko, Peter Hribar, Tilen Novak in Neven Karković igrajo odlično, tako da bi bilo presenečenje, če zmaga ne bi pripadla aktualnim državnim prvakom. Na drugi strani je predvsem zaskrbljujoča slaba forma prvega igralca Keme Bojana Ropoše. Dominik Škraban, Tomaž Pelcar in Luka Norčič sicer igrajo v dobri formi, a kljub temu je težko verjeti, da bi gostitelji lahko slavili. V vsakem primeru pa ljubitelji bele žogice v Prekmurju lahko pričakujejo zanimivo in kakovostno tekmo.

Ostale tekme zadnjega jesenskega kroga bodo v senci velikega derbija, a tudi boj za tretje mesto bo sila zanimiv. Izmed treh kandidatov bo najtežje delo imela ekipa Arrigonija, ki v Izoli gosti Soboto. Gostitelji so sicer v rahli prednosti, a ne smemo prezreti, da tudi tukaj gostje »že vodijo« s 3:0, kajti težko je verjeti, da bi kateri izolski mladec lahko premagal Tomaža Roudija. Zato je kljub vsemu tudi na primorsko – prekmurskem derbiju vse možno.

Bistveno lažje delo kot Izolčane v boju za 3. mesto čaka ekipi ŽNTK Maribor in Fužinar Interdiskont. Mariborčani gostijo izkušeno ekipo Mengša, a če bodo gostitelji popolni z Maticem Slodejem, Danilom Piljkom in Matevžem Črepnjakom, potem zmaga Mariborčanov ni vprašljiva. Še lažje delo pa imajo Korošci, ki gostijo skromno ekipo Olimpija, ki edina v ligi nima niti ene same točke. Zanimivo pa bo na ljubljanskem spopadu med Ilirijo in Kajuh Slovanom, kjer bo zmagovalna ekipa zapustila predzadnje mesto na lestvici. Nekoliko bližje zmagi so igralci s Kodeljevega, a potrebno bo zaigrati nas vso moč na vsaki posamezni tekmi.

Ženske so že prejšnji teden, ko je Muta prepričljivo premagala Arrigoni, odločile o naslovu jesenskih prvakinj, ki je pričakovano pripadlo aktualnim državnim prvakinjam s Koroške. Zala in Nika Veronik ter Vesna Rojko tokrat potujejo na prijeten izlet v Prekmurje, kajti ekipa puconske Keme nima nobenih možnosti, da bi osvojila kakšno točko. Na drugem mestu bo gotovo ostala ekipa izolskega Arrigonija, ki tokrat gosti skromno ekipo Jesenic. Gorenjke še nimajo niti ene same točke in tudi po tej tekmi bo tako, kajti Primorke so izrazite favoritke in vse razen njihove prepričljive zmage bi bilo veliko presenečenje. Bistveno bolj izenačeno in negotovo bo na dveh preostalih tekmah, kjer se vse štiri ekipe potegujejo za uvrstitev med tretjim in šestim mestom. Na tekmah v Logatcu in Zalogu je torej vse možno, a nekoliko več možnosti imata obe domači ekipi. Vesna bi morala imeti lažje delo kot Notranjke, kajti igralke Kajuha Slovana skorajda zanesljivo ne morejo še enkrat presenetiti, kot so pred tednom dni premagale ekipo Logatca. Ivana Zera in Kristina Rahotin si gotovo ne bosta privoščili neprijetnega presenečenja. Nekoliko težje delo pa čaka Notranjke, ki pa so kljub vsemu v prednosti proti gostjam z Goriške.

PARI 9. KROGA V I. SNTL
MOŠKI
Kema Puconci – Krka (17.00)
ŽNTK Maribor – Mengeš (17.00)
Arrigoni Izola – Sobota (17.00)
Fužinar Interdiskont – Olimpija (17.00)
Ilirija – Kajuh Slovan (17.00)
ŽENSKE
Kema Puconci – Muta (sinoči)
Arrigoni Izola – Jesenice (17.00)
Logatec – Letrika (17.00)
Vesna Zalog – Kajuh Slovan (17.00)
Ptuj - prost
II. SNTL, MOŠKI, 5. KROG
Vesna Zalog – Savinja (10.00)
Ptuj – PPK Rakek (10.00)
Prebold – Melamin Kočevje (10.00)
Fužinar Interdiskont – Križe (10.00)
Muta – Logatec (10.00)
Ptuj – Melamin Kočevje (16.00)
Prebold – PPK Rakek (16.00)
Fužinar Interdiskont – Logatec (16.00)
Muta – Križe (16.00)
II. SNTL, ženske, 3. krog
Cirkovce – Sobota (10.00)
Že odigrano: Fužinar Interdiskont – Preserje 1:5, Fužinar Interdiskont – Ljubljana 5:1
III. SNTL, moški, 4. krog
Kajuh Slovan II – Gorica (10.00)
Tempo Velenje – Krka II (10.00)
Cornilleau Mengeš – Metlika (10.00)
Royal Beach Škofja Loka – Gorica (16.00)
Tempo Velenje – Metlika (16.00)
Cornilleau Mengeš – Krka II (16.00)

Članki iz rubrike