sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rp
rp
1 06.12.2016 14:57:02

Bob Palcic trener Silverhawksov

Bob Palcic
psno
Ljubljanski Sokoli so se odločili, da bodo pred novo sezono v ligi AFL okrepili trenerski štab z izkušenim trenerjem ter tako vlagali v razvoj doma vzgojenih kadrov.

Bob Palcic, trener slovenskih korenin, ima več kot 40 let trenerskih izkušenj v univerzitetni ligi NCAA in profesionalni ligi NFL. V NCAA je med drugim treniral šole, kot so Ohio State, Wisconsin, UCLA, University of Southern California in nedavno Southern Methodist University.

Kot trener napadalne linije in trener tight endov je Bob Palcic v ligi NFL preživel 12 sezon, kjer je deloval v ekipah Atlanta Falcons (1994-1996), Detroit Lions (1997-1998), Cleveland Browns (1999) in New Orleans Saints (2005). S svojo ekipo je štirikrat igral v končnici lige NFL.

Bob Palcic je bil uspešen tudi kot igralec. Na poziciji napadalnega linijaša je bil trikrat izbran na Pro Bowl (1975, 1977, 1983), osvojil je naslov Pro Bowl MVP leta 1975 in NFL Comeback igralec leta 1983.

Kar je še pomembneje, ima Palcic slovenske korenine in prihaja iz družine, kjer se vse vrti okrog ameriškega nogometa. Njegova najmlajša hči Monica je poročena z nekdanjim NFL linebackerjem Markom Simoneaujem, hči Amy je zaposlena pri NFL ekipi Houston Texans, sin Joe je trenutno trener pri Miami University.

Članki iz rubrike