franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

zf
zf
0 19.12.2016 12:48:26

V Nici je manjkala le Zdravljica

Aleš Borčnik je bil najuspešnejši Slovenec v Nici.
Zdenko Fajdiga
Tudi na letošnjem prvenstvu stare celine v balinanju, na katerem so prireditelji v pičlih treh dneh spravili pod streho tekmovanje v petih disciplinah, je bila Slovenija s štirimi kolajnami spet zelo uspešna.

Na čelu 'kolone' je bil Aleš Borčnik, dvakratni evropski podprvak, pa tudi vsi ostali soigralci so imeli ob koncu EP okrog vratu po eno odličje.

In kakšna je ocena selektorja Aleša Škoberneta: "Obljubili smo, da se ne bomo vrnili domov brez kolajne. Fantje so bili v formi, skoraj v celoti so izpolnili načrte. Nekaj pa je bilo grenkega priokusa, saj je na slovesni podelitvi manjkala Zdravljica. Dokazali smo, da še naprej sodimo med najboljše reprezentance. Presenetil je Črnogorec Miroslav Petković, ki je bil z zlatom in srebrom med najuspešnejšimi udeleženci. Nov način finala četverice v zbijanjih, prvič na prvenstvih, se je pokazala kot dobra zamisel in so jo tudi tekmovalci dobro sprejeli. Fantom sem čestital in jim zabičal, naj se pripravijo na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Maroku."

Na tem EP je bilo malo gledalcev, mednarodna zveza FIB je prvenstvo stisnila v zadnji decembrski termin in pri tem izpustila bližanje in zbijanje v krog. Tokrat so bili v ospredju Italijani, Francozi kakovostno popuščajo, v ospredje se je postavila srbska dvojica Milaković - Butorac, ki je v četrtfinalu izločila aktualne evropske prvake, Frederica Poyeta in Gregorya Chirata iz Francije. Brona se je veselil tudi Nikola Mikulić iz Bosne in Hercegovine v klasični igri, kjer je slavil Italijan Luca Melignano, edini z dvema zlatoma (še v dvojici z Grattapaglio).

Prvenstvo je pripravila kopica prostovoljcev iz Monaka. Domačih organizatorjev je primanjkovalo, da je akreditacije pred začetkom podeljeval sam predsednik mednarodne zveze, Francoz Christian Lacoste, pa pove vse. Tudi 'frišen' slovenski sodnik Elvis Drožina, ki si je Francozu upal piskati prepočasno igro, je bržkone izdelal izpit in tako bosta ob Marku Verku (sodil v Monaku) daleč najmlajša mednarodna delivca pravice. 'Euro Masculin' je bil kratek z napornim programom, vendar je pustil pečat, saj je bilo nekaj novosti, ki naj bi dišale po olimpijskem duhu. Uresničitev davne želje pa je vseeno še daleč in v 'božjih rokah'...

Članki iz rubrike