stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

zf
zf
0 09.01.2017 16:07:49

Janžič in Tonejc branita lovoriko v Lyonu

Janžič, Tonejc in Škoberne po lanski zmagi v družbi sponzorja BZS, Francoza Gobertiera.
Zdenko Fajdiga
Prvo mednarodno tekmovanje v novi balinarski sezoni bo že 36. lovorika Charles Beraudier za dvojice, ki bo 14. in 15. januarja v Franciji.

Na prestižnem turnirju 16 povabljenih parov iz Italije, Maroka, Francije in Slovenije bosta tudi slovenska reprezentanta Davor Janžič in Dejan Tonejc, ki bosta branila lansko lovoriko, ko sta v finalu premagala Francoza Leiva-Macona in Condroa s 13:6. Tudi dve leti prej sta bila zmagovalca naša, predlani kombinacija Janžič – Kozjek, pred tem pa Janžič – Tonejc. Slovenski dvojici sta zmagali tudi že leta 1996 (Škoberne, Vehar, Dekanj) in leta 2001 (Škoberne, Vehar, Novak).

"Gre za najmočnejši turnir dvojic na svetu in veseli smo, da so preložili tekmi Ponteseja in Borgoneseja v italijanski seriji A, tako da bosta Davor in Dejan lahko igrala med povabljenci. Gremo v Lyon, da četrtič zapored prinesemo domov velik pokal namenjen zmagovalcu. Prepričan sem, da se bosta naša znala postaviti po robu hudim konkurentom in dosegla nov uspeh slovenskega balinanja," se nadeja selektor Aleš Škoberne.

Sicer pa našo reprezentanco letos avgusta najprej čaka nastop na tradicionalnem peteroboju Hrvaške, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije ob črnogorskem primorju (Tivat ali Budva) od 18. do 20. avgusta, čez dober mesec pa nato še najpomembnejše tekmovanje – svetovno prvenstvo v Casablanci (Maroko).

Članki iz rubrike