nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 21.01.2017 20:00:15

Klavora, Kysselefova in Kratochwillova najboljši v 2016

Grega Wernig
Gimnastična zveza Slovenije je na slovesnosti v Portorožu razglasila najboljše športnike in športne delavce minulega leta.

V absolutnih kategorijah so leto 2016 najbolj zaznamovali Rok Klavora (Sokol) in Tjaša Kysselef (Zelena jama) v športni ter Špela Kratochwill (Narodni dom) v ritmični gimnastiki.


Rok Klavora (Sokol Bežigrad) je na prvem mestu v razglasitvi zamenjal najboljšega zadnjih let Saša Bertonclja (Narodni dom), sicer edinega slovenskega finalista na EP, ki je bil drugi, tretji pa njegov klubski kolega Alen Dimic. Nagrado za najboljšega trenerja leta si je prislužil Dejan Jovanovič.

"To, da sem nasledil take ase, kot so Miro Cerar, Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek in Sašo Bertoncelj, mi veliko pomeni. To je posebna čast in s tem me v prihodnosti čaka še malo bolj odgovorno delo. Ker je za menoj res super sezona, je to le potrditev, da sem dobro delal in da sem na pravi poti. Trdo bom delal še naprej, tako da: Tokio 2020, upam, da se posreči," je z nasmehom dejal Klavora, lani skupni zmagovalec svetovnega pokala na parterju, na EP pa prva rezerva za finale.

Najboljša v ženski kategoriji je postala Tjaša Kysselef (Zelena jama). Ta je bila v razglasitvi boljša od lanske zmagovalke izbora in edine slovenske telovadke, ki je nastopila na lanskih olimpijskih igrah v Riu ter v finalu EP, Teje Belak (Zelena jama), ki je kljub temu sploh ni bilo med najboljšo trojico. Na drugem mestu je namreč končala Ivana Kamnikar (GIB Šiška), tretja pa je bila Adela Šajn (Zelena jama). Naziv trener leta si je tudi letos za žensko športno gimnastiko prislužil Andrej Mavrič.

"Moja sezona je bila nad pričakovanji, nisem si upala niti pomisliti, da bi mi lahko šlo tako dobro. Svoja pričakovanja in cilje sem celo presegla. Sama osebno štejem 9. mesto na EP za svoj najboljši dosežek, tam je le nastopila elita stare celine," je po prireditvi povedala Kysselefova.



V ritmični gimnastiki je tudi v letu 2016 najbolj blestela Špela Kratochwill (Narodni dom), ki je nastopila na predolimpijskem turnirju v Riu in na državnem prvenstvu vnovič osvojila vse, kar se je dalo, čeprav je njeno sezono prekinila poškodba, zaradi katere je morala tudi na operacijo. Drugo mesto je osvojila njena klubska kolegica Aja Jerman, tretja pa je bila Iza Zorec (Moste). Med trenerkami je tudi za leto 2016 naslov najboljše osvojila Alena Jakubovska. Posebno priznanje so podelili tudi slovenski reprezentanci v skupinski sestavi, ki so jo sestavljale Maša Bizjak, Zala Dornig, Zoja Marija Ivančič, Sara Kragulj, Kaja Purič in Tamia Šeme, ter njeni trenerki Olgi Mancevič.

Kratochwillova je še četrtič zaporedoma postala športnica leta v absolutni kategoriji: "Vsak naziv športnice leta mi veliko pomeni, ker gre za neko dodatno nagrado za moje delo in trud. Je res, da je bila prva še posebej sladka, ker sem prišla iz mladinske kategorije in takoj zmagala, a tudi letošnja ima svoj čar. Je posebna, saj je za menoj nenavadna sezona, težka, v kateri sem kljub poškodbi in operaciji vseeno osvojila ta naziv. Zato jo zelo cenim."

Sodniki leta so tako kot lani postali Enes Hodžić Lederer, sicer tudi direktor GZS, in Vesna Stare Crnjac, oba za športno gimnastiko, ter Špela Dragaš za ritmično gimnastiko.

Med športnimi akrobati sta prvo mesto osvojila Jaka Zorec in Pia Ban (oba Sokol Bežigrad), Športno društvo Renče pa je prejelo priznanje v kategoriji gimnastika za vse.

Na prireditvi so se spomnili tudi na tiste, ki so lani končali športne poti, nekdanji legendarni telovadec Miro Cerar je podelil spominska priznanja ritmičarkam Karmen Petan, Saši Bilič in Taji Karner.

Članki iz rubrike