zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rp
rp
0 05.02.2017 01:53:21

Trata z zmago v derbiju zadržala vrh

Lokateks Trata
Simon Maljevac (BZS)
Sobotni dvoboji 11. kroga balinarske superlige so minili v znamenju velikega derbija vodilnih zasedb, v katerem je škofjeloška Trata v končnici strla odpor gostov iz Kobjeglave.

Obračuni med Trato in Hrastom so že nekaj sezon prave balinarske klasike in tudi na dvoboju v Škofji Loki sta obe moštvi potrdili, da sta edina prava kandidata na naslov prvaka. Derbi so boljše odprli domačini, ki so izkoristili prednost domačih igrišč in povedli z 8:0. Sledila je serija Hrasta, pri katerem velja omeniti 41 točk Matije Povha v hitrostnem zbijanju ter 22 točk Marka Švare v natančnem zbijanju. Kobjeglavci so uspeli izenačiti na 8:8, po remiju v štafetnem zbijanju pa je bil dokončen razplet še povsem odprt.

V zadnjem delu tekme so Škofjelčani še enkrat več potrdili, da imajo v svoji ekipi kar nekaj mojstrov klasičnih iger. Uroš Vehar je v enojki nadigral Gorazda Ferfoljo, Damjan Sofronievski in Miha Tomše sta bila prepričljiva v igri dvojic v krog, Dejan Mlinar in Tadej Premru sta bila v dvojki suverena proti Matiji Povhu in Aljoši Ferfolji, visoko zmago Trate, ki bo kot kaže gostila zaključni turnir najboljše četverice, pa je potrdila še trojka.

Tudi v ostalih treh dvobojih je bil zmagovalec znan šele po zadnji tretjini tekme. Postojnčani so bili proti Aikea Anteni že v izgubljenem položaju, saj so zaostajali že z 2:10, a sta Gašper Kraševec in Andraž Rebec z zmagama v natančnem zbijanju ohranila upe torbarjev za zmago, končnica tekme pa je minila povsem v znamenju postojnskega moštva, ki še naprej drži tretje mesto na lestvici.

Četrti ostajajo krimovci, ki so v Novi Gorici vodili že z 12:4, a so se morali močno potruditi za minimalno zmago, ki jim jo je v enojki zagotovil Tone Kosar, ki je ugnal Mitjo Petriča.

Sežanska balinarska dvorana je gostila derbi dna lestvice, v katerem so Koprčani nujno potrebovali zmago. Po izenačenem začetku se je tehtnica po zaslugi odličnega nastopa Dmitra Vujanića v "brzincu" (39 točk) začela nagibati na stran gostov. V zanimivi končnici je Sandro Ladavac v enojki ugnal Sebastjana Štoko, zmago koprske Marjetice, ki ostaja v igri za obstanek, pa sta potrdila Boris Mahne in Marijo Maršič v igri dvojic.

Superliga, 11. krog
Trata - Hrast 17:9
Postojnska jama - Aikea Antena 14:12
Agrochem - Krim 12:14
Skala Sežana - Marjetica Koper 11:15
Vrstni red: Trata 20, Hrast 18, Postojnska jama 14, Krim 12, Agrochem 10, Skala 6, Aikea Antena in Marjetica Koper 4
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike