stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

zf
zf
0 08.02.2017 13:09:20

Sodec z balinarkami na svetovni pokal v Francijo

Ana Vorih
Zdenko Fajdiga
Slovenska ženska balinarska reprezentanca bo nastopila na prvem svetovnem pokalu najboljših 12 reprezentanc z lanskega svetovnega prvenstva v Casablanci.

Na tekmovanju, ki bo v soboto in nedeljo v francoskem Saint Vulbasu, bo reprezentanco prvič vodil Miha Sodec, ki je zamenjal Jureta Rijavca. Ta bo imel za prvo letošnje mednarodno tekmovanje na voljo Saro Jenčič (Svoboda), Polono Zule (Kolektor Idrija) ter Ano Vorih in Nino Volčina iz Krima.

Nosilke svetovnega pokala bodo prve štiri s SP v Maroku - Kitajska, Čile, Francija in Maroko, v žrebu pa Slovenija, Italija, Hrvaška, Srbija, Turčija, Tunizija, Monako in Japonska. Vsak dvoboj bo sestavljen iz treh disciplin: dvojica, natančno in štafetno zbijanje.

"V Francijo se bomo odpravili z eno veliko željo, da se uvrstimo med najboljšo četverico. To bi bil zelo lep uspeh na začetku sezone. Poskušal bom našim igralke ponuditi priložnost v več disciplinah, vsaj tri bom preizkusil v natančnem zbijanju. Prav tako bom kombiniral tudi pri sestavi dvojice, želim poiskati močan par, ki bo znal odgovoriti zahtevam bližanja in zbijanja. Pričakujem, da se bodo dekleta v Franciji dobro odrezala," je poudaril selektor Sodec.

Sicer pa ima naša reprezentanca letos najpomembnejše tekmovanje jeseni, ko bo septembra ali oktobra evropsko prvenstvo, najverjetneje v Italiji. Prizorišče in termin bo mednarodna zveza FIB v kratkem dokončno določila.

Članki iz rubrike