profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.02.2017 21:32:47

Calcit pred najtežjim gostovanjem

Mlado Forjaničevo bodo danes pozdravili v domači Cerknici, Brigiti pa bodo lahko čestitali za uspešen nastop na svetovnem pokalu v Nemčiji.
psno
Kegljaško DP je prišlo v zadnjo in odločilno četrtino prvenstva. Danes bodo oči obrnjene v Maribor, kjer bo na sporedu derbi tega kroga med Konstruktorjem in Calcitom, sicer vodilno ekipo lige.

Na papirju so varovanci trenerja Spruka favoriti. Toda igralci Konstruktorja pod taktirko bivšega selektorja Pihlarja spomladi odlično igrajo. Predvsem Timi Jurančič in Aleš Blaž, ki bosta seveda doživela še posebej topel sprejem domačih gledalcev, saj sta pretekli teden zelo izkazala z medaljama na svetovnem pokalu.

Obilo zanimanja pa vzbujata tudi oba notranjska derbija v Cerknici med domačim Brestom in gostujočim Proteusom iz Postojne. Na teh tekmah je vedno ogromno motiviranosti vseh igralcev, saj gre tudi za velik prestiž. Pogled na lestvico kaže, da sta domači ekipi, tako ženska kot moška, v prednosti. Pri dekletih Postojnčanke obupno potrebujejo točke v boju za obstanek, zato imajo še dodatno motivacijo. Toda vprašanje je, če bodo domače igralke, ki so kvalitetnejše, to dopustile. Pred tekmo bo tudi manjša svečanost, saj bodo gledalci lahko pozdravili Marušo Forjanič, ki se je pred tednom dni izkazala v Nemčiji. Pa še eno zanimivost ponuja prva tekma. Po dolgih letih igranja v Cerknici bo prvič po prestopu v Cerknico prišla Lidija Stevanič.

Razburljiv bo tudi moški derbi, kjer pa ni tako velike razlike v kvaliteti igralcev. Zanimivo bo videti, kaj bo domačinom ponudil reprezentančni trener Robi Blaha. Zelo zanimivo bo tudi na tekmi v Slovenskih Konjicah, kjer bodo gostovali Hrastničani. Po tekmi bo eden odpadel od boja za Evropo. Dolgo časa vodeči Tržičani pa imajo tokrat na domačem terenu kar hudega nasprotnika, ekipo Gorice, ki še vedno goji upanje na Evropo. V tem boju pa lahko ostane le, če bo tokrat neporažena.

V ženski A ligi je bila ena tekma že odigrana. Kranjčanke tokrat odhajajo na gostovanje v Slovensko Bistrico v vlogi favorita. V podobni vlogi bodo tudi igralke Ljubelja proti Miklavžu, ki zna še vedno pokazati zobe. V zadnji tekmi pa bodo igralke Adrie doma poskušale presenetiti dobro ekipo iz Kamnika.

1. A liga moški, 15. krog
Konjice - Enemon (14.00)
Konstruktor - Calcit (16.00)
Ljubelj - Gorica (17.00)
Brest – Proteus (17.00)
Litija - Triglav (17.30).
1. A liga ženske, 15. krog
Ljubelj – Miklavž (13.00)
Impol – Triglav (13.00)
Adria – Kamnik (13.00)
Brest – Proteus (14.00)
Že odigrano: Trebnje - Celje 1:7 (3192:3452)
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike