stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 10.03.2017 10:20:14

Štajerci grozijo državnim prvakom

Nova državna prvaka v mešanih dvojicah Matica Slodeja in Ivano Zera tokrat čaka različno težko delo.
Oste Bakal
Po treh tednih premora se bo ta konec tedna nadaljevalo ligaško tekmovanje. Na sporedu je že 15. krog v obeh prvih ligah, kar pomeni, da sedaj padajo končne odločitve za uvrstitev v končnico.

Čeprav je pri fantih že znano, kdo se bo udaril v končnici, bodo še pred koncem ligaškega dela prvenstva zanimivi vsi medsebojni dvoboji "velike četverice." Ob morebitnih presenečenjih se lahko nekoliko premeša vrstni red najboljših in s tem ugodnost domačega parketa na morebitni tretji tekmi končnice. Tokrat bo na sporedu tovrstni derbi v Mariboru, kjer se bosta pomerila najverjetnejša polfinalista, ŽNTK Maribor in Krka. Gostje z Dolenjske so sicer favoriti tudi tokrat, a ob visokem motivu in mogoče srečnem dnevu bi tudi Štajerci lahko ogrozili aktualne prvake.

Bistveno lažje bo drugouvrščeni puconski Kemi, ki bo tokrat imela le nekoliko težji trening na gostovanju pri Iliriji v Ljubljani. Ta se bo najverjetneje neposredno preselila v 2. ligo. Kar zanimivo bi znalo biti na koroško – prekmurskem spopadu, kjer pa so igralci Fužinarja vseeno favoriti proti Sobočanom. Igralci izolskega Arrigonija bodo gotovo zabeležili še eno zmago, kajti skromna Olimpija na obali gotovo ni sposobna presenetili Erika Paulina in soigralcev. Prav tako ekipa Kajuh Slovana ne bi smela delati večjih preglavic izkušenim Mengšanom, ki pa tudi občasno negativno presenetijo.

Štiri kroge pred koncem ligaškega dela prvenstva pri ženskah so znane le tri ekipe, ki bodo zanesljivo igrale v končnici, za četrto udeleženko pa so v igri še dodatne tri ekipe. Zato bo končnica ligaškega tekmovanja zelo zanimiva. Tokrat bo derbi v Logatcu, kjer gostujejo aktualne državne prvakinje s Koroške. Tudi tokrat so Mutčanke velike favoritinje, a tudi Notranjke potrebujejo točke. Kljub vsemu bi bilo vse razen zanesljive zmage Mute veliko presenečenje. Igralke iz Izole, ki so si že zagotovile drugo pozicijo, so tokrat proste, zaloška Vesna, ki je na tretjem mestu, pa tokrat ne bo imela večjih težav proti gostjam iz Puconcev. Za 4. mesto se bosta med seboj udarili ekipi Letrike in Kajuh Slovana, nekoliko bližje zmagi pa so vsekakor domače igralke z Goriškega. V štajersko-gorenjskem derbiju začelja pa so izrazite favoritinje domače igralke Ptuja.

PARI 15. KROGA V I. SNTL (VSE DANES OB 17.00)
MOŠKI
ŽNTK Maribor – Krka
Ilirija – Kema Puconci
Fužinar Interdiskont – Sobota
Arrigoni Izola – Olimpija
Mengeš – Kajuh Slovan
ŽENSKE
Logatec – Muta
Vesna Zalog – Kema Puconci
Letrika – Kajuh Slovan
Ptuj – Jesenice
Arrigoni Izola proste

Članki iz rubrike