franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.02.2024 20:23:59

Bo Tržič prinesel promocijo prvakinj ali zaplet?

Pred igralkami Ljubelja je pomemben derbi. Z zmago bi lahko celo nadgradile sila uspešno sezono.
psno
V 14. krogu kegljaške lige bo v ospredju derbi v Tržiču, kjer domače Tržičanke gostijo vodilne Kamničanke. Lahko Taborska Jama še zaplete boj za obstanek v moški 1. A ligi?

V ospredju današnjega kroga je ženska elitna liga, kjer je na sporedu derbi vodilnih ekip v Tržiču. Na steze bosta stopila domači Ljubelj in Calcit iz Kamnika. Tržičanke so druge in za vodilnimi Kamničankami zaostajajo dve točki. Calcit bi z zmago že praktično obranil naslov prvakinj, v nasprotnem primeru pa bilo prvenstvo vse do konca še zelo zanimivo. Trener Ljubelja Robi Blaha, ki je sicer tudi novi selektor moške reprezentance, je seveda svoja dekleta dobro pripravil na ta pomemben derbi: "Verjamem, da bomo videli pravi derbi. Želimo si seveda zmage, toda gostje so bolj izkušene in so v prednosti. Smo pa v Tržiču zelo zadovoljni s to sezono, čeprav igramo brez Irene Mejač. Dali bomo vse od sebe. Morda pa naredimo še kakšen presežek."



Enako pa velja tudi za Francija Spruka, ki je pred tekmo dejal: "Čaka nas težka in prava derbi tekma. Imamo malce problemov, ker ne bo nastopila Živkovičeva. Zavedam se, da nam zmaga praktično prinaša naslov, toda s tem se ne obremenjujemo in bo mirno odigral do konca, saj imamo določeno prednost." Obeta se nam torej zelo lepa in verjetno tudi kvalitetna tekma.



Težka tekma pa čaka Postojnčanke, ki bodo doma imele tokrat težko delo z Impolom. Za njih je imperativ zmaga v boju za četrto mesto, saj se zavedajo, da jih ogroža Ograjca. Toda tudi Ljubljančanke čaka težko delo, saj gostijo nevarne Celjanke. Radeljčanke so praktično že v izgubljenem položaju za naslov prvakinj, toda odpisati v tem boju jih še vedno ne smemo. Tokrat bodo doma iskale točke proti Pivki in si več ali manj tako že zagotovile mesto v Evropi. Za Taborsko Jamo pa je gostovanje v Mariboru zelo pomembno. Le zmaga jim še zagotavlja nekaj možnosti za obstanek.



V moški 1. A ligi pa bo pozornost v luči boja za četrto mesto namenjena tekmama v Postojni in v Tržiču. Proteus bo gostil Konstruktor, ki je pred tednom dni premagal tudi Triglav. Postojnčani na zadnjih tekmah igrajo odlično, obenem pa krvavo potrebuje točki za Evropo. Na njihov spodrsljaj čakajo Tržičani, ki tokrat gostijo sosede Kamničane. Ti se nahajajo v manjši krizi. Odpira pa se boj za obstanek, potem ko so jamarji pred tednom ugnali Ograjco. Taborsko Jamo čaka pomembno gostovanje v Litiji. Če bi jim uspelo, potem nas čaka zanimiv troboj, v katerem bo tudi Ograjca. Slednja danes v Ljubljani gosti zelo vroče Radeljčane, proti katerim pa glede na trenutno formo nima kakšnih večjih možnosti.



Kranjčani pa so svoje delo že opravili in to z odliko, saj so doma proti Goričanom presegli mejo 3700 kegljev, Lepej pa je podrl kar 686 kegljev, kar je novi rekord kegljišča.



1. A liga moški, 14. krog
Ljubelj – Calcit (14.00)
Ograjca – Pergola Hiše (17.00)
Litija – Taborska Jama (17.30)
Proteus – Konstruktor (17.30)
Triglav – Gorica 6:2 (3704:3539)


1. A liga ženske, 14. krog
Ljubelj – Calcit (10.00)
Ograjca – Celje (13.00)
Proteus – Impol (13.30)
Remoplast – Pivka (14.00)
Miklavž – Taborska Jama (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike