franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(sm)
(sm)
0 28.02.2024 10:03:45

Izenačen svetovni rekord in superligaška lestvica

Martin Zdauc je v hitrostnem zbijanju še drugič izenačil članski svetovni rekord.
BZS
V minulih dveh krogih superlige so ljubitelji balinanja lahko uživali tako v rekordnih dosežkih kot v številnih spremembah na samem vrhu lestvice. V ospredju pozornosti je bil član sežanske Skale Martin Zdauc, ki je v hitrostnem zbijanju še drugič izenačil članski svetovni rekord.

Sredi februarja smo dobili še enega v nizu dokazov, da slovensko balinanje resnično spada v svetovni vrh. Na obračunu 13. kroga superlige med sežansko Skalo in ljubljanskim Krimom je domači as Martin Zdauc v petminutnem hitrostnem zbijanju zadel vseh 51 metov ter po letu in pol ponovno izenačil svetovni rekord v tej disciplini. "Po porazu z Marjetico Koper smo se usedli za mizo in se pogovorili. Proti Krimu nam je končno steklo, rekordni dosežek pa je potrditev odlične pripravljenosti, ki sem jo zadržal kljub bolezni," je izjemen nastop pokomentiral Zdauc.



Sežanci razpoloženi v derbiju

Kraški "sprinter" je bil zelo razpoložen tudi na sobotnem derbiju 14. kroga proti Zabičam. V "brzincu" je zadel 48 krogel, nato je skupaj z Gašperjem Povhom v štafetnem zbijanju zbral odličnih 54 točk ter skupaj s standardno uspešnim Markom Švaro ter prebujenimi preostalimi nosilci igre Skalo popeljal do jubilejne desete zmage v sezoni. "Končno smo zaigrali, kot znamo tudi v klasičnih igrah, in si v derbiju hitro priigrali prednost, tako da smo zmago potrdili že po tehničnih disciplinah, kar nas navdaja z optimizmom pred novim derbijem proti škofjeloški Trati," je pojasnil Gašper Kraševec.



V taboru Zabič s predstavo v derbiju ne morejo biti zadovoljni, kar je potrdil tudi David Šircelj: "V prvem delu tekme nismo izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile. Skala je v tekaških disciplinah najboljše moštvo lige, kar je potrdila tudi v soboto ter prišla do suverene zmage. Poznala se nam je odsotnost Igorja Linića, kljub temu pa se ne moremo izogniti dejstvu, da je zmagala boljša ekipa."



Branilci naslova zasedli vrh, Hrast pred izpadom

Poraz Zabič je za skok na vrh lestvice izkoristila Trata, ki je imela obilo dela na gostovanju pri čvrstih Postojnčanih, ki so položili orožje šele v zaključku tekme. Damjan Sofronievski, Tadej Premru, Miha Tomše in druščina zdaj nestrpno pričakujejo sobotni spopad s Sežanci, ki bi lahko dodobra premešal razmerja moči med vodilno četverico, saj v zasedi čakata tako zasedbi Ilirske Bistrice kot Marjetice Koper, ki s petega mesta opreza na napake tekmecev.



V sredini lestvice se je čvrsto utaboril ljubljanski Krim, po tesnem porazu v Velenju pa lahko kobjeglavski Hrast pred izpadom iz lige reši le še manjši čudež. 




Galerija
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike