franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Patricia Nagashi Brilli
Patricia Nagashi Brilli
0 01.03.2024 11:10:10

Da bo plesal, je vedel že pri treh

osebni arhiv
Ian Hotko je pri svojih rosnih 14 letih trikratni svetovni prvak v hip hopu in poppingu. Trenira v mariborskem plesnem klubu Vibe pod taktirko Niki Vrabič, njegov vzornik in trener je tudi Gašper Kunšek.

Številni vsakodnevni treningi so le ena od stopničk do uspeha. "Poskrbim za vsaj osem ur trdnega, kakovostnega spanca. Izvajam mrzlo-toplo terapijo po Wimu Hofu, dihalne vaje, raztegovalne vaje vsak dan na štoparico brez izjeme, občasno si privoščim savno pri babici, uporabljam masažno pištolo, masaže in obiskujem kinezioterapevtke Tanje Lončarič (Remedios)," je našteval mladi plesalec, ki je tudi pripomnil, da ima srečo, da ima ogromno energije in moči ter se zato hitro regenerira.

Vedno tudi poskrbi, da zaužije vsaj pet velikih obrokov, ki jim doda še malico: "Pazim, da jem hrano, bogato z ogljikovimi hidrati in beljakovinami, kot so meso, testenine, obožujem zelenjavo in sadje: jajčevce, brokoli, solate … Rad imam azijsko hrano, predvsem suši. Pijem smutije, jem dateljne, ovsene kosmiče … Skrbim za vnos tekočin za dobro hidracijo."

Njegova mama Mateja Kremljak se je ob tem nasmehnila: "Zdi se mi, da samo kuham in kupujem hrano! Ampak imam srečo, da rada in z veseljem kuham ter raziskujem nove recepte!"

Glasbo ima v genih

Kremljakova je flavtistka v mariborskem SNG, Ianov oče Matej Hotko pa je jazz glasbenik, zato je bila glasba Ianu položena že v zibko. "Tudi Ian je talentiran za glasbo, saj je s petimi leti začel igrati blokflavto in zaključil šest let klavirja," je pritrdila Kremljakova, ki tudi vidi povezavo med moževo in sinovo improvizacijo – v jazz glasbi je improvizacija prvo pravilo, prav tako je pomembna improvizacija v Ianovem plesu. Nekoč ji je po odplesani točki na festivalu, kjer se pleše na izbrano glasbo, dejal: "Težko mi je dvakrat improvizirati enaka čustva!"

Čeprav ga redko dobi brez slušalk, mu prizna, da ima izjemno možnost hitrega prenosa slišane glasbene fraze v idejo z gibom: "Noro! Zelo je talentiran za freestyle, to ga polni in navdihuje!"

Trenerji in podporniki

Kot vsako mamo tudi Kremljakovo skrbijo sinove poškodbe, ki jih v tem plesnem stilu ni malo, a je priznala, da sinu zaupa: "Na zadnjem svetovnem prvenstvu je imel čisto plava kolena. Takrat me boli bolj kot njega! Bili smo sami pred finalnim izhodom in takrat mu je zelo srčno pomagal Dejan Zečević iz kluba Zeko in ga močno mentalno podprl, da je zbral zadnje moči na poti do zmage."

Z veliko hvaležnosti je Kremljakova opisala tudi odnos obeh trenerjev: "Vrabičeva je z njim od vsega začetka, zelo mu stoji ob strani, ga zelo dobro pozna in podpira njegove odločitve. Kunška izredno ceni kot plesalca in kot pedagoga! Goji veliko spoštovanje in hvaležnost! Pri njem je zelo nadgradil tehniko, predvsem pa ga posluša in podpira, da skupaj razvijata Ianov stil in vedno delata na elementih, ki ga zanimajo."

Umetnik in športnik

Kunšek mu je odprl tudi vrata v smer sodobnega plesa. Dvakrat sta pripravila plesno miniaturo za Opus 1 in spet dosegla odlične rezultate.

Kremljakova meni, da je Ian umetnik, saj je bil z glasbo in umetnostjo obkrožen že od mladih nog. A se Ian bolj vidi kot športnika. "Tudi med počitnicami vsak dan trenira, lani smo na balkansko turo in Grčijo vlačili vse možne pripomočke za fitnes. Ko smo mi lenarili, je on treniral v apartmaju," je pripomnila Ianova mama.

A nekaj je gotovo, Ian si je začrtal visoke cilje, ki jih pridno izpolnjuje. "Že pri treh letih je rekel: 'Plesal bom!'" se spominja njegova mama, ki je dodala še anekdoto o njegovi prvi tekmi, na katero se je sam prijavil trenerki, a ni prav pretirano vadil. Ko mu je Vrabičeva dajala še zadnje napotke pred tekmovalnim nastopom, ji je dejal: "Ne skrbi, imam ogromno freestyle elementov!" Star je bil sedem let!

Galerija

Članki iz rubrike