franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(zšis.spk)
(zšis.spk)
0 05.03.2024 10:51:17

Velika čast za Gorazda Vecka

Odmevno priznanje za Gorazda Vecka, na fotografiji z ženo Sabino, poleg pa Sir RH.Horn. Stuart Andrew MP, ki mu je izročil častni red.
osebni arhiv G. V.
Če kdo, potem je Gorazd Vecko zagotovo tisti slovenski strokovnjak, ki je pustil močan pečat v mednarodni športni skupnosti.

Pod njegovo taktirko je Velika Britanija postala svetovna namiznoteniška velesila. Gorazd je za ta šport, za Veliko Britanijo naredil veliko. Vse skupaj ni ostalo neopaženo. Gorazdu Vecku je njegovo veličanstvo kralj Karel III. za zaslužno delo v paranamiznem tenisu podelil častni red britanskega imperija MBE.

Častni red mu je izročil Sir RH.Horn. Stuart Andrew MP, od septembra 2022 parlamentarni državni podsekretar za šport, turizem, dediščino in civilno družbo, od oktobra 2022 pa tudi parlamentarni državni podsekretar za enakost.

Častni nazivi se podeljujejo tujim državljanom in državljanom Skupnosti držav Commonwealth za izjemen prispevek Združenemu kraljestvu, za dosežke ali zasluge v družbi, ki imajo velik in dolgoročen pomen ter služijo kot zgled družbi. Odkar je Vecko leta 2009 prevzel britansko paranamiznoteniško reprezentanco, je ta osvojila 14 paralimpijskih medalj, vključno z dvema zlatima leta 2016 v Riu de Janeiru, Will Bailey in Ross Wilson pa sta v svojih tekmovalnih razredih postala tudi svetovna prvaka.

Gorazd Vecko je tudi uspešni direktor turnirja I Feel Slovenia Thermana Open, ki ga od leta 2004 organiziramo v Laškem. 

Članki iz rubrike