franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 01.03.2024 22:57:57

Lahko Ljubljančani v Kamniku pridejo do točk rešitve?

Igralci Ljubelja se podajajo na težko gostovanje v Maribor k Konstruktorju.
psno
V 15. krogu v 1. A kegljaški ligi bo izredno pomembna tekma za obstanek pri moških v Kamniku. Derbi kroga je v Postojni, kjer gostuje Triglav. Bodo Kamničanke proti Ograjci z zmago korak bližje naslovu?

Pred nami je še zaključek DP v elitnih ligah. Prvenstvo je šlo v zadnjo četrtino. V obeh konkurencah so mesta za Evropo že več ali manj razdeljena. To prinašajo prva tri mesta in ne štiri, kot smo večkrat pomotoma pisali. Drugega udeleženca v pokalu NBC bo tako pri moških kot pri ženskah dalo tekmovanje v pokalu, kjer bodo četrtfinalne tekme na sporedu 17. marca. Naslova prvakov sta verjetno že oddana, medtem ko se borba za naslov podprvakov nadaljuje.



V ospredju moške 1. A lige bo prav gotovo tekma v Kamniku. Tu bo Calcit gostil Ograjco, ki za njimi zaostaja le dve točki. Ljubljančani morajo zmagati, če se želijo rešiti pred izpadom. Poraz pa bi pomenil katastrofo za nekdanje prvake Kamničane, saj bi tudi oni padli v ta vrtinec, imenovan izpad. Če bo za Ograjco končno spet zaigral Pintarič, bodo njihove možnosti nekoliko večje. Toda trener domačih Marko Oman računa, da se bodo njegovi igralci le prebudili. V Postojni pa nas čeka derbi kroga, saj bo pri Proteusu gostoval vodilni Triglav. Glede na to, da so Postojnčani na zadnjih tekmah prikazali vrhunsko formo, pa tudi Kranjčani jo že dolgo imajo, lahko pričakujemo tudi rekordne rezultate, tako ekipne kot tudi posamične. Konstruktor in Radeljčani, ki se borijo za končno drugo mesto, so tokrat domačini. Mariborčani so vsekakor favoriti proti Ljubelju, toda odigrati bodo morali maksimalno. Tudi igralci Pergola Hiše so proti Litiji nesporni favoriti. Litijani bodo poizkušali dobiti vsaj kakšen dvoboj, saj bi lahko ravno te točke odločale tudi v boju za obstanek. Najbolj mirna tekma pa nas čaka v Ljubljani, kjer se bodo igralci Taborske Jame, ki so sicer obsojeni na izpad, pomerili z Gorico. Domačini si želijo zmago, s katero bi si vsaj malo polepšali slovo.



Zato pa je za njihove soigralke domača tekma proti Pivki še zadnja priložnost, da si malce izboljšajo svoje pičle možnosti za obstanek. Igralke Calcita doma gostijo Ograjco, kjer si želijo storiti še predzadnji korak proti obrambi naslova prvakinj. Lepi in tudi razburljivi tekmi pa se obetata v Sl. Bistrici in Postojni, kjer gostujeta ekipi, ki se borita za končno drugo mesto. Impol bo gostil Ljubelj. Tržičanke čaka naporna tekma, saj so se domačinke v zadnjem času zelo dvignile v formi. Tudi za Radeljčanke bo Postojna težko gostovanje, saj tudi Proteus predvsem doma odlično igra. Zadnja tekma pa bo v Celju, kjer je na sporedu sosedski derbi med domačim Celjem in zadnjeuvrščenim Miklavžem. Favoritinje so prav gotovo domačinke, ki si želijo uvrstiti v prvo polovico lestvice.



1. A liga moški, 15. krog
Konstruktor – Ljubelj (16.00)
Taborska Jama – Gorica (16.00)
Calcit – Ograjca (17.00)
Proteus – Triglav (17.30)
Pergola Hiše – Litija (18.00)


1. A liga ženske, 15. krog
Taborska Jama – Pivka (13.00)
Impol – Ljubelj (13.00)
Proteus – Remoplast (13.30)
Calcit – Ograjca (14.00)
Celje – Miklavž (15.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike