franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(sm)
(sm)
0 13.03.2024 12:19:58

Napeto v boju za zaključni turnir

Zimski pokal mladih v Idriji
BZS
Dogajanje v balinarski superligi se približuje vrhuncu, dva kroga pred koncem rednega dela sezone pa še vedno niso znani udeleženci aprilskega zaključnega turnirja. Prva polovica marca je postregla s številnimi dogodki za mlade širom Slovenije, zelo zanimivo pa bo tudi konec tedna v Sežani na Mednarodnem pokalu Krasa 2024.

V sobotnem 16. krogu superlige je bilo najbolj napeto v Kopru na derbiju kroga med domačo Marjetico in vodilnimi Zabičami, ki se je po izredno izenačeni in napeti predstavi razpletel z remijem. Prepričljivo so do novih točk prišli Trata, Skala, Ilirska Bistrica in Postojna. Dva kroga pred koncem prvega dela se za mesto na aprilskem zaključnem turnirju bori še pet ekip, med katerimi sta trenutno v najboljšem položaju Trata in Zabiče, ki ju v soboto čaka medsebojni obračun v Škofji Loki, medtem ko bo v bržkone ključnem dvoboju za četrto mesto Ilirska Bistrica gostila Marjetico Koper.



Mednarodni turnir pokal Krasa 2024
Sežana bo konec tedna gostila Mednarodni turnir pokal Krasa 2024 v soorganizaciji Območne balinarske zveze Sežana in Balinarske zveze Slovenije, na katerem bodo mlade balinarke in balinarji iz Črne gore, Hrvaške, Slovenije ter Območnih balinarskih zvez Postojna, Ljubljana in Sežana tekmovali v igri dvojic in štafetnem zbijanju. V soboto bodo na sporedu predtekmovalni boji in slavnostna otvoritev, v nedeljo dopoldne pa finalni boji.



Jelena Jović najboljša v bližanju v krog

V Idriji je v nedeljo v organizaciji BK Kolektor Idrija potekalo državno prvenstvo v bližanju v krog v kategoriji do 11 let. Prvo mesto je osvojila Jelena Jović (BK Postojna) pred Nežo Trobec (BD Kozlek Kuteževo), tretje mesto pa je osvojil Filip Klančišar (BK Postojna), četrto mesto je pripadlo Maju Hvali, peto pa Lovru Andreuziju (oba Kolektor Idrija).



Zimski pokal mladih 2024

V začetku marca je bil v Idriji odigran prvi turnir Zimskega pokala mladih 2024. Drugi turnir bo na sporedu 24. marca v Zabičah, finalni turnir pa 7. aprila na prizorišču Zaključnega turnirja Super lige.



Zimski pokal mladih 2024, Idrija
Kolektor Idrija 1 – Postojna 0:8
Kolektor Idrija 2 – Hrast 4:4
Kozlek Kuteževo – Kolektor Idrija 2 6:2
Hrast – Kolektor Idrija 1 3:5
Kozlek Kuteževo – Postojna 0:8



Dan odprtih vrat raffe v Kortah

V nedeljo dopoldne so Korte gostile Dan odprtih vrat raffe, na katerem se je pod vodstvom predsednika začasne komisije za raffo Damjana Sofronievskega in selektorja raffa reprezentanc Bojana Berčiča z osnovami raffe spoznavalo 30 balinarskih navdušenk in navdušencev.



Uspešna promocija balinanja

Zelena balinarska dvorana v Postojni je gostila več kot 30 postojnskih srednješolcev, ki so pod vodstvom strokovnega delavca Dejana Korena in komisije za mladino BZS ter članic in članov BK Postojna Rebecce Martulaš, Mie Žigman ter Jureta Fabjana spoznavali skrivnosti balinanja.



BZS del Erasmus+ projekta

Balinarska zveza Slovenije se je odzvala povabilu Balinarske zveze Italije in bo z devetimi državami sodelovala v skupnem Erasmus+ projektu R-evolution Bowls Event, ki je namenjen popularizaciji balinanja. Zaključni dogodek dvoletnega projekta s predstavitvijo balinanja, raffe, petanke in bocce bo na sporedu v sklopu Tedna evropskega športa septembra 2025 v rimskem Koloseju. 

Članki iz rubrike