franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.03.2024 18:18:42

Lahko Cerkničanke posežejo po Evropi?

Igralkam Bresta lahko poleg elite uspe tudi priti v Evropo. Proti Radenski so celo v vlogi favoritinj.
psno
Pokalno kegljaško tekmovanje se v nedeljo nadaljuje s četrtfinalnimi dvoboji. Pri ženskah v Cerknici spopad verjetnih novih A ligašic. Radeljčani z rekordom v Škofji Loki že polfinalisti.

V nedeljo ob enajsti uri so na sporedu četrtfinalne tekme pokala v obeh konkurencah. Sicer je bil pokal v Sloveniji obujen po dolgih letih šele v letošnji sezoni. Posebno privlačnost ima zaradi tega, ker bo dal enega predstavnika za Evropo in pokal NBC. Pri ženskah bi še zadnjega predstavnika za Evropo lahko dal že četrtfinale. Kamničanke, sicer verjetno nove prvakinje, odhajajo v Novo Mesto v vlogi favorita proti Trebnjemu. Enako velja tudi za Tržičanke, ki so na tekmi v Ljubljani za Bežigradom favoritinje proti Taborski Jami. Toda slednje, ki se poslavljajo od elite, si želijo vsaj malce olepšati svojo sezono in bodo storile vse, da presenetijo četo sicer moškega selektorja Robija Blaho. Naše tretje predstavnice v Evropi pa so Radeljčanke, ki bodo doma gostile Proteus. Če bodo tudi one uspešne, potem bo odločitev o naših zadnjih predstavnicah v Evropi padla na tekmi v Cerknici, kjer se bosta srečala domači Brest in Radenska. Oboje so zelo blizu vrnitvi med elito. To bil sicer vzorčni primer, toda zato so pokali.



V moški konkurenci pa bo odločitev o moškem predstavniku padla verjetno šele v polfinalu ali celo v finalu. Medtem ko Konstruktorja ni v pokalu, so tam Kranjčani in Radeljčani. Igralci Pergola Hiše so že polfinalisti, saj so zmagali v Škofji Loki, kjer so s 3542 keglji postavili tudi nov ekipni rekord kegljišča. Treba pa je dodati, da so njihovi domačini Železniki zapustili odličen vtis, saj so se močno približali svojemu rekordu. Triglav bo v Litiji v vlogi favorita, kakor tudi Proteus, ki bo igral v Pivki. Zanimiva tekma pa se obeta v Tržiču, kjer bo pri Ljubelju gostovala Taborska Jama.



Pari četrtfinala, ženske: Brest – Radenska, Remoplast – Proteus, Trebnje – Calcit, Taborska Jama – Ljubelj.


Pari četrtfinala, moški: Ljubelj – Taborska Jama, Pivka – Proteus, Litija – Triglav; že odigrano: Železniki – Pergola Hiše 1:7 (3433:3542)
Značke: kegljanje, pokal

Članki iz rubrike