zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 29.08.2015 17:42:49

Hrvat že v nedeljo na četrtfinale, dvojni dvojec v ponedeljek

V Franciji se bo v nedeljo začelo svetovno prvenstvo v veslanju.

V francoskem Aiguebelettu se v nedeljo začenja svetovno prvenstvo v veslanju. Uvodni dan se bo predstavil lahki skifist Rajko Hrvat, v ponedeljek pa še dvojni dvojec Gašper Fistravec-Janez Zupan. Cilj obeh slovenskih ekip na prvi dirki bo preboj v četrtfinale.


Hrvat bo moral v nedeljo v svoji skupini osvojiti eno od prvih treh mest. "Tekma bo zelo zanimiva. V skupini poznamo Turka, ki je realno premagljiv, Britanci in Avstralci so svoja veslača zamenjali, prav tako je neznanka Iračan. Seveda bomo šli na zmago v skupini, a ne za vsako ceno. Tekma bo pomemben test in spoznavanje konkurence, vsekakor pa je cilj napredovanje med najboljših 24 čolnov," pred tekmo pravi Hrvatov trener Iztok Butinar.

Težka naloga čaka tudi dvojni dvojec v ponedeljek, kjer pa je naloga nekoliko lažja, saj za preboj med 24 ekip zadostuje že četrto mesto v predtekmovanju. Nasprotniki Slovenije bodo Velika Britanija, Italija, Madžarska, Izrael in Maroko. "Zelo pomembno bo, da Gašper in Janez pokažeta dober nastop in s tem bosta tudi napredovala. Poznamo Madžare, v britanskem in italijanskem čolnu pa je prišlo do sprememb in tekma bo pokazala, kakšna je konkurenca v resnici," pa je v Savojskih Alpah na jugu Francije pred prvo tekmo razmišljal slovenski selektor Dušan Jurše. Slednji od svojih varovancev pričakuje uspešen uvod, saj posebnosti v slovenski ekipi ni, zadnji treningi pa so potekali v skladu z načrti.

Članki iz rubrike