nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 13.08.2016 20:55:05

Ponomarenko Janićeva dobro pripravljena za tretjo olimpijsko preizkušnjo

Špela Ponomarenko-Janić
Stane Klemenc
V Rio de Janeiru z nastopi zaključujejo veslači, prihodnji teden pa bodo regatni center zasedli kajakaši in kanuisti na mirnih vodah.

Med njimi tudi edina slovenska predstavnika Špela Ponomarenko Janić, ki se po Pekingu 2008 in Londonu 2012 še tretjič v karieri podaja na olimpijske tekme.

Kot trdi njen trener in soprog Stjepan Janić, je Špela vrhunsko pripravljena, le v Riu oba moti, da za pot od olimpijske vasi do prizorišča potrebujeta uro in več, zato trenirata le enkrat na dan. Najbolj pomemben bo nedeljski trening. "Težko kaj rečem o sami progi, saj so doslej tam tekmovali veslači, mi smo vadili na drugem delu jezera in pogoje bo Špela spoznala v nedeljo, ko bova testirala tudi progo," pravi Janić, nekdaj sam odličen tekmovalec.



Kot še razlaga trener, iz pripovedovanj vesta, da je na progi lahko vetrovno in valovito, a se s tem niti ne obremenjujeta preveč, nenazadnje je slovenska tekmovalka med tistimi z najdaljšo kilometrino v kajaku. "Na treningih sva naredila, kar sva mislila. Špela je vrhunsko pripravljena, fizično močna in tudi glava je tam, kjer mora biti. Pomembno je, da ostaneva zbrana do tekme."

Štiriintridesetletna Koprčanka bo v Riu nastopila na 200- in 500-metrski razdalji. Njen trener pa ne skriva, da si želita izboljšati šesto mesto, ki ga je tekmovalka Žusterne osvojila na igrah pred osmimi leti v Pekingu, možnosti pa so v obeh disciplinah približno enake. "Boj za finale bo izredno oster in prepričan sem, da bodo razlike v kvalifikacijah zelo majhne. Obe tekmi bosta zelo težki, na 200-metrski pa bo tveganje še veliko večje, saj se na tako kratki progi vsaka napaka še kako pozna," o svoji varovanki in srčni izbranki, ki je doslej osvojila že tri kolajne na svetovnih prvenstvih in dve na evropskih, še dodaja trener.

Članki iz rubrike