benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 18.08.2016 13:28:42

Ali je sploh prišlo do oboroženega ropa ameriških plavalcev?

Ryan Lochte je že zapustil Brazilijo, njegovi kolegi še ne.
vszi
Brazilske oblasti so še pred poletom v domovino zadržale dva člana ameriškega olimpijskega plavalnega moštva. Tamkajšnja policija namreč še preiskuje domnevni incident, v katerem naj bi neznanci oropali plavalce, ko so se ti v noči na nedeljo vračali z zabave v francoski olimpijski hiši. V njihovih izjavah je policija ugotovila mnoge nedoslednosti.

Štirje člani ameriške plavalne ekipe Ryan Lochte, James Feigen, Gunnar Bentz in Jack Conger so po vrnitvi s sobotne zabave v francoski olimpijski hiši policiji prijavili oborožen rop. Vendar pa policija opozarja, da se njihove trditve ne ujemajo s posnetki varnostnih kamer.

Lochte je policiji dejal, da so taksi, s katerim so se vračali v olimpijsko vas, ustavili roparji, ki so zase trdili, da so policisti. Eden med njimi naj bi bil tudi oborožen. Lochteju naj bi vzeli denar in nekaj osebnih predmetov, ki jih je imel pri sebi.

Vendar pa policija v dosedanji preiskavi ni našla nikakršnih dokazov o ropu, je pa opozorila na številne nedoslednosti v izjavah plavalcev. Lochte in Feigen sta policiji namreč dejala, da so se v olimpijsko vas vrnili ob četrti uri po lokalnem času. Varnostne kamere pa so njihov prihod v olimpijsko vas zabeležile šele ob sedmi uri.

Policija je tudi opozorila, da niso našli voznika taksija, za katerega so plavalci rekli, da jih je odpeljal v olimpijsko vas. Ujemale se niso niti izjave Feigena in Lochteja o številu domnevnih roparjev.



Lochtejev odvetnik Jeff Ostrow je medtem potrdil, da se je plavalec pred dvema dnevoma že vrnil v ZDA. Kot je pojasnil, Lochteju ni nihče dejal, da mora v času preiskave ostati v Braziliji. Iz plavalčevega profila na Twitterju je sicer razvidno, da je Lochte v ZDA prispel že v ponedeljek.

V Braziliji sta za zdaj ostala Conger in Bentz, ki se bosta s preiskovalci pogovorila danes.

Rop tako priznanih športnikov med olimpijskimi igrami bi za Brazilijo pomenil veliko sramoto in potrditev skrbi v zvezi z organizacijo iger v Riu zaradi tamkajšnjega kriminala. Vendar pa se ob omenjenih nedoslednostih mnogi Brazilci sprašujejo, ali so plavalci z lažnimi izjavami zgolj skušali umazati ugled njihove države.

V Riu je Lochte osvojil zlato na štafetni tekmi 4 x 200 m kravl, v ameriški štafeti, ki je v finalu priplavala do zlata, so bili še Conor Dwyer, Townley Haas in Michael Phelps.

Značke: lochte, rio

Članki iz rubrike