sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 03.06.2017 08:45:02

Kajakaši, kanuistke in dvosed danes v boj za odličja

V Tacnu se bo danes tekmovalni ritem evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah prevesil v zaključni stadij. Na brzicah pod Šmarno goro bodo kajakaši, kanuistke in dvosedi v polfinalih najprej lovili finalne uvrstitve, nato jih čaka boj za kolajne. Med njimi bo tudi pet slovenskih čolnov.

Eno glavnih orožij v slovenski vrsti v konkurenci kajakašev bo srebrni olimpijec iz Ria de Janeira Peter Kauzer, ki je v kvalifikacijah dosegel osmi čas. Danes se bo iz polfinala najboljših 30 moral prebiti med 15 finalistov, ki se bodo pomerili za odličja. Med njimi bo finale lovil tudi drugi slovenski predstavnik Martin Srabotnik, medtem ko je novinec v slovenski reprezentanci Žan Jakše obstal v kvalifikacijah.

V konkurenci dvosedov imata svojo poslovilno tekmo na najvišji ravni nekdanja svetovna prvaka Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta v kvalifikacijah dosegla šesti čas in bosta med 15 posadkami lovila uvrstitev do desetega mesta, ki vodi v finale.



Na startu bosta tudi dve kanuistki, disciplini, ki bo leta 2020 v Tokiu prvič na olimpijskem programu. Med 20 kanuistkami se bo v finale uvrstilo 10 čolnov, med njimi bosta tudi Slovenki Nina Bizjak in Alja Kozorog. Lea Novak je obstala v kvalifikacijah.

Polfinalne preizkušnje se bodo danes pričele ob 11. uri, končale pa ob 13.40, finalni del predzadnjega dne evropskega prvenstva pa sledi ob 15.05.

Značke: kajak kanu, ep, polfinale

Članki iz rubrike