cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 02.03.2015 20:48:25

Nole sprožil policijsko preiskavo

Reuters
Srbska policija je sprožila preiskavo o domnevnih nepravilnostih pri prodaji vstopnic za tekmo Davisovega pokala med Srbijo in Hrvaško v Kraljevu.

Zadevo je sprožil najboljši teniški igralec sveta Novak Đoković, ki je v pogovoru za časnik Blic prireditelje obtožil goljufije z vstopnicami. Teniška zveza Srbije trdi, da nepravilnosti ni bilo.

Đoković je dejal, da je izjemno sumljivo, da so vse vstopnice pošle v pičlih 13 minutah, mnogi ljubitelji tenisa pa so ostali praznih rok. "Nemogoče je, da bi karte pošle tako hitro. Oziroma je mogoče, če je v prodaji samo 50 kompletov. Zdaj je videti, kot da je vse razprodano, prodaja pa se ni niti začela," je bil jezen Đoković. Najboljši srbski igralec domneva, da je nekdo skušal zaslužiti s preprodajo vstopnic in že tako majhno kapaciteto dvorane v Kraljevu še zmanjšal.


Na njegove obtožbe so se odzvali v policiji, kjer so uvedli preiskavo. Notranji minister Nebojša Stefanović je obljubil natančno preiskavo domnevnih nepravilnosti pri prodaji vstopnic dvoboja 1. kroga svetovne skupine, ki bo med 6. in 8. marcem.

Odzvali so se tudi pri Teniški zvezi Srbije. Pojasnili so, da po njihovih podatkih nepravilnosti ni bilo, razumejo pa Đokovićevo razočaranje. Manjše število vstopnic v prosti prodaji je po navedbah zveze posledica majhne dvorane, ob tem pa mora prireditelj določeno število kart zagotoviti še pokroviteljem, mednarodni teniški zvezi, mestu Kraljevo in gostujoči ekipi Hrvaške.

Zveza je še sporočila, da je bilo prejšnji teden na voljo manjše število kart, približno 300, ta teden pa bodo sprostili še 450 vstopnic. Skupno je sicer v dvorani za teniške dvoboje prostora za 2967 gledalcev.

Članki iz rubrike