bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sta
sta
0 10.08.2016 08:25:21

Presenečenje v Riu: Konec iger za Sereno Williams

Reuters
Ukrajinka Jelina Svitolina je poskrbela za novo prvovrstno presenečenje na olimpijskem teniškem turnirju.

V osmini finala je v dveh nizih s 6:4 in 6:3 izločila prvo favoritinjo za zlato kolajno, prvo igralko sveta in branilko naslova Američanko Sereno Williams.

Enaindvajsetletna Ukrajinka, ki je na svetovni lestvici WTA uvrščena na 20. mesto, je veliki podvig opravila rutinirano, dvoboja je bilo konec v eni uri in 12 minutah, ter je povsem zasenčila najboljšo igralko sveta, lastnico 22 naslovov zmagovalke na turnirjih za grand slam.

Štiriintridesetletna Williamsova, ki je pred tem izpadla tudi v konkurenci dvojic s starejšo sestro Venus, tako v Riu ne bo branila olimpijskih naslovov v posamični konkurenci in v dvojicah, ki ju je osvojila pred štirimi leti v Londonu, ter ostaja pri štiri zlatih olimpijskih kolajnah; eno v posamični ženski konkurenci (OI 2012, London) ter treh v dvojicah skupaj s sestro Venus (2000 Sydney, 2008 Peking, 2012 London).



Svitolina, ki je letos februarja začela sodelovati z nekdanjo belgijsko teniško zvezdnico Justine Henin, je s skalpom Williamsove in uvrstitvijo med najboljših osem na olimpijskem turnirju vpisala največji uspeh v karieri. Lani se je na turnirjih za grand slam, OP Francije, prvič prebila v četrtfinale, v katerem jo je izločila Srbkinja Ana Ivanović. Tekmovalka iz Harkova se bo za vstopnico v polfinale Ria v četrtfinalu pomerila z dvakratno zmagovalko Wimbledona Čehinjo Petro Kvitovo.

S porazom Serene Williams se v Riu nadaljuje niz velikih presenečenj. V uvodnem dvoboju se je poslovil prvi igralec sveta Novak Đoković, ki ga je še drugič po igrah v Londonu izločil Argentinec Juan Martin del Potro.

V osmini finala je izpadla tudi Španka Garbine Muguruza, letošnja zmagovalka turnirja v Roland Garrosu, ki jo je z dvakrat po 6:1 nadigrala Portoričanka Monica Puig.

Članki iz rubrike