bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 13.08.2016 22:40:35

V epskem polfinalu Del Potro ugnal Nadala, izzval bo Murrayja

Reuters
V finalu olimpijskega teniškega turnirja posameznikov bosta igrala Argentinec Juan Martin del Potro in Britanec Andy Murray.

Argentinec je v polfinalu premagal Španca Rafaela Nadala, Murray pa Japonca Keija Nishikorija.

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray bo imel priložnost za obrambo posamičnega olimpijskega naslova s prejšnjih iger v Londonu 2012. V polfinalu moškega turnirja v Riu je brez večjih težav premagal Japonca Keija Nishikorija s 6:1, 6:4.

Če bo Škotu uspelo dobiti še zadnji dvoboj v Riu, bo postal prvi z uspešno obrambo olimpijske zlate medalje med teniškimi igralci.

V velikem finalu Ria bo njegov tekmec Argentinec Juan Martin del Potro. V maratonskem dvoboju je, potem ko sta oba igralca uprizorila nekaj vrnitev in poskrbela za številne vrhunce ter zapravljala vodstvo, je bil po več kot treh urah boljši Argentinec s 5:7, 6:4, 7:6 (5).

V tretjem nizu je imel del Potro v podaljšani igri dve zaključni žogi, eno je Nadal še rešil, nato pa poslal žogico izven igrišča in s tem izgubil možnost za drugo olimpijsko zlato v karieri.

Del Potro ima tako že najmanj srebrno medaljo, na poti do finala pa tudi dva prestižna "skalpa". Že v uvodu je v Riu presenetil prvega favorita Srba Novaka Đokovića, zdaj pa še zmagovalca iz Pekinga 2008.



Šafarova in Strycova bronasti v Riu
Češki teniški igralki Lucie Šafarova in Barbora Strycova sta osvojili bronasto odličje na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru med ženskimi dvojicami, potem ko sta v današnjem finalu premagali rojakinji Andreo Hlavackovo in Lucie Hradecko s 7:5 in 6:1.

Finalni obračun med Rusinjama Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino s Švicarkama Timeo Bacsinszky in Martino Hingis bo na sporedu v nedeljo.

Kvitovi teniški bron v Riu
Čehinja Petra Kvitova je na olimpijskem teniškem turnirju osvojila bron med posameznicami. V boju poraženih polfinalistk za tretje mesto je premagala Američanko Madison Keys s 7:5, 2:6, 6:2.

Dvakratna wimbledonska prvakinja Kvitova je v polfinalu izgubila z Monico Puig iz Portorika, ki je v uvodnem nastopu premagala tudi edino slovensko teniško igralko v Riu Polono Hercog. Keysovo je na poti do finala ustavila zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije Angelique Kerber.

V finalu, ki se bo odvil v nadaljevanju današnjega teniškega sporeda v Riu, se bosta tako merili nemška druga nosilka Kerberjeva, ki bo skušala kot prva Nemka po Steffi Graf leta 1988 priti do zlata, ter Puigova. Za slednjo bo morebitno zlato pomenilo, da je prva Portoričanka s tako žlahtno kolajno z OI.

Značke: tenis, del-potro, nadal, murray

Članki iz rubrike