stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

tu
tu
0 02.02.2017 15:06:24

Začel bo Blaž Kavčič

Nikola Miljković
Žreb je določil, da bo za Slovenijo uvodno partijo teniškega dvoboja za Davisov pokal proti Monaku odigral Blaž Kavčič. Njegov tekmec na drugi strani mreže dvorane mariborskega železničarskega kluba bo Lucas Catarina. Prva partija v petek se bo začela ob 15. uri, sledil pa ji bo še dvoboj med Grego Žemljo in Romainom Arneodom.

Slovenija prvič po šestih letih oziroma šestnajstič v zgodovini, se pravi skupno v petindvajsetih sezonah, nastopa v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala. Njena statistika v zadnjih dveh sezonah ni dobra - dobila je le enega od petih dvobojev, dejstvo pa je tudi, da ima Slovenija v drugi evroafriški skupini eno najmočnejših zasedb oziroma je postavljena za drugo nosilko skupine.

Najboljša slovenska igralca sta uvrščena med prvih dvesto na svetu - Grega Žemlja je 151., Blaž Kavčič 171., omenjena predstavnika Monaka pa sta 885. oz. 954.



Letošnji cilj ekipe Blaža Trupeja je zato jasen, vrnitev v prvo evroafriško skupino, kar pa ne bo tako enostavno. Na poti do tja jo čakata dva dvoboja, naslednji, seveda v primeru zmage proti Monaku, že v začetku aprila proti zmagovalcu Južnoafriška republika - Estonija.

Sobotna igra dvojic se bo začela ob 15. uri, prav tako pa nedeljska dvoboja posameznikov.

Članki iz rubrike