nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 07.06.2017 20:41:15

Đoković zapušča Pariz, Nadal in Murray zanesljiva

Reuters
Današnji dan na odprtem prvenstvu Francije v tenisu je zaznamoval presenetljiv poraz branilca naslova, Srba Novaka Đokovića, ki je končal nastope v četrtfinalu.

 Medtem pa sta se številka 1 Britanec Andy Murray in devetkratni zmagovalec Roland Garrosa Španec Rafael Nadal zanesljivo uvrstila v polfinale.

Zadnji polfinalist je postal prvi igralec sveta Murray, ki je v četrtfinalu izločil osmega nosilca Japonca Keija Nishikorija z 2:6, 6:1, 7:6 in 6:1. Škot, ki je lani v finalu izgubil proti Đokoviću, se bo za vstop v nedeljski finale pomeril z zmagovalcem Pariza 2015, Švicarjem Stanom Wawrinko.


Slednji je pri 32 letih postal najstarejši polfinalist OP Francije vse od Američana Jimmyja Connorsa leta 1985, potem ko je gladko v treh nizih odpravil Hrvata Marina Čilića.

Presenečenje pa je pripravil avstrijski teniški igralec Dominic Thiem, sicer šesti nosilec, ki je v četrtfinalu po le treh nizih s 7:6 (5), 6:3 in 6:0 premagal nekdanjega prvega igralca sveta in branilca naslova Đokovića, ki je bil v Parizu drugi nosilec.

Thiem se bo zdaj v polfinalu 36 milijonov evrov vrednega turnirja pomeril s Špancem Rafaelom Nadalom, ki se v današnjem četrtfinalu ni pretirano spotil, njegov španski tekmec Pablo Carreno Busta je dvoboj zaradi poškodbe predal v drugem nizu po zgolj 52 minutah igre.

Nosilec rekordnih devetih lovorik turnirja na pariškem pesku Nadal se bo zdaj pomeril z vzhajajočo zvezdo avstrijskega tenisa Thiemom, ki je Đokovića poslal domov v četrtfinalu in mu prizadejal najhitrejši konec turnirja v Parizu v zadnjih sedmih letih. Resda je Nadal, ki bo lovil deseto lovoriko, favorit, a ob tem ne gre spregledati dejstva, da je prav Thiem edini, ki mu je letos že uspelo premagati Nadala na pesku.

V ženski konkurenci se je danes med najboljše štiri uvrstila tretja nosilka in četrta igralka z lestvice WTA Romunka Simona Halep, potem ko je v četrtfinalu rešila zaključno žogico proti Ukrajinki Jelini Svitolini in slavila s 3:6, 7:6 (6) in 6:0. Že prej si je polfinale priigrala tudi druga nosilka Čehinja Karolina Pliškova.

Pliškova, tretja igralka sveta, je imela v četrtfinalu nekoliko lažje delo in je v dveh nizih s 7:6 (3) in 6:4 premagala Francozinjo Caroline Garcia, šele 27. igralko z lestvice WTA. Dvoboj med drugo in tretjo nosilko bo gotovo bolj razburljiv kot prvi polfinale. Ta je bil znan že v torek, za finale pa se bosta udarili Latvijka Jelena Ostapenko, ki je ni med nosilkami, in Švicarka Timea Bacsinszky, 30. nosilka pariškega turnirja.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike