palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 22.12.2014 11:27:47

Filip Zubčić: Zakaj pa on lahko?

Reuters
Nič novega v svetovnem pokalu pri moških? Na vrhu res ne, toda prava senzacija je sedmo mesto mladega Hrvata na veleslalomu, Slovenci pa so dosegli najvišjo uvrstitev v tej sezoni v svetovnem pokalu.

Na sobotnem superveleslalomu je slavil kdo drug kot Kjetil Jansrud, na včerajšnjem veleslalomu pa spet Marcel Hirscher. 

Klemen Kosi je na superveleslalomu dosegel najboljšo slovensko uvrstitev v sezoni 2014/15, z zaostankom 1,60 sekunde je zasedel 22. mesto. Triindvajsetletni Mariborčan je tako prekinil rezultatski post slovenske moške ekipe za hitre discipline z najboljšim osebnim dosežkom v superveleslalomu in s svojimi prvimi devetimi točkami v tej disciplini. "Kosi je dobro smučal. V zakup moramo vzeti, da je še mlad, tisto, kar je pomembno, je, da dobro dela in se vzpenja," je sporočil glavni trener moških ekip Klemen Bergant.
"Ne vem, kaj je bilo drugače kot po navadi, le da mi je tokrat uspelo in sem končno pristal med dobitniki točk," pa je komentiral Kosi.

ZNAM SMUČATI
Slovenski smučarji še vedno tavajo nekje v slabem povprečju, so pa zato za senzacijo poskrbeli Hrvati. Mladi, 21-letni, Zagrebčan Filip Zubčić se je po veleslalomu v Åreju (tam je na koncu osvojil 25. mesto, mesto za Žanom Kranjcem) šele drugič v karieri uvrstil v finalno vožnjo in to s številko 64. "Na Švedskem sem vzel prve točke v svetovnem pokalu, čeprav sem tam malce slabše vozil v drugi vožnji. Tukaj pa sem se odločil, da v grem tudi v drugi vožnji na polno. Pokazal sem, da znam smučati. Ko sem prišel v cilj in videl zeleno na semaforju nisem mogel verjeti. Dolgo sem vodil, dokler me po pričakovanju ni prehitel Ted Ligety," je dejal novi heroj hrvaškega smučanja.

CUBO NA VELIKA VRATA
Lahko tudi malce zaplavamo v zgodovino – leta 2001 je v Aspnu 22-letni "fant iz Zagreba" s startno številko 64 zmagal v slalomu. Ime mu je bilo Ivica Kostelić. "Pomemben dan za hrvaško smučanje. Naš mali Cubo je prišel v svetovni vrh skozi velika vrata s senzacionalnim rezultatom v Alta Badii. Startna številka 64 je bila spet naklonjena Hrvatom," je dejal Ivo.

In Hrvati, ki se jim, razen Kostelićem seveda, smejimo, ko se omenja smučanje, so nas spet prehiteli. Po desni strani in z veliko hitrostjo.

Članki iz rubrike