franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

zu
zu
0 06.02.2015 16:54:07

Slovenca na premierni tekmi predzadnja

Arsen Perić
V Novem Mestu na Češkem so se biatlonci pomerili na prvi od šestih tekem svetovnega pokala ta konec tedna. Danes je bila najprej na sporedu premierna posamična mešana štafeta, v kateri ekipo sestavljata biatlonec in biatlonka, oba pa se na pot podata dvakrat. Na startu je bilo 20 ekip, za Slovenijo sta nastopila Anja Eržen in Janez Marič.

Erženova je po 3000 metrih teka štirikrat popravljala na strelišču, Mariču pa predal kot 18. Slovenec je na prvem strelskem postanku dvakrat popravljal, na drugem pa je trikrat zaokrožil v kazenskem krogu. Po polovici tekme sta bila na predzadnjem mestu, to pa sta po še dveh popravah in kazenskem krogu Erženove, tudi zadržala.

Do odločitve o zmagovalcu je prišlo na zadnjem streljanju, ko je vodilni Nemec Erikk Lesser moral v tri kazenske kroge. To je izkoristil Rus Aleksej Volkov, ki je skupaj z Jano Romanovo prišel do prvega mesta, druga je bila norveška ekipa v postavi Marte Olsbu in Henrik L'Abee-Lund, tretje mesto pa sta zasedla ukrajinska predstavnika Julia Džima in Artem Tiščenko.



"Tekma je bila zelo stresna. Prvič zato, ker je krog zelo kratek, drugič pa zato, ker je treba na strelišču čim hitreje in čim bolj opraviti. Danes se s stricem nisva dobro odrezala, je pa res, da je bila prva takšna tekma. Mislim, da zna biti to v prihodnje zelo zanimivo za gledalce, a mislim, da bo preteklo še nekaj časa, da se bo takšna disciplina zares obnesla," je premierno tekmo pokomentirala Erženova.

V Novem Mestu bo danes še ena tekma - mešana štafeta - ob 17.30 se bo na pot podala Andreja Mali, za tem Teja Gregorin, nato pride na vrsto Klemen Bauer, nazadnje pa Jakov Fak.

Članki iz rubrike