franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 28.03.2015 15:28:44

Tinina odločitev do konca aprila

Grega Wernig
Tina Maze je večkrat dejala, da bo odločitev o koncu kariere sporočila julija, ko bo vse stvari dobro premislila. Toda vodja tekmovalne ekipe pri Stöckliju je povedal drugače.

V pogovoru za švicarski časopis Blick je vodja tekmovalne ekipe pri proizvajalcu smuči Stöckli Dani Züger (Mazejeva je bila prvo ime tega švicarskega podjetja) dejal, da sicer še ne ve, kako se bo Tina odločila, vsekakor pa pričakujejo njeno odločitev kmalu, do konca aprila.

"Čutim, da bo Tina končala kariero. Toda dokončna odločitev še ni padla. V Meribelu mi je razložila, da potrebuje še nekaj časa, do konca aprila, da pove svojo dokončno odločitev," je povedal Züger. Pri Stöckliju so pripravljeni na oba scenarija in imajo pripravljeni dve pogodbi – eno, če bo Tina še naprej tekmovala, in drugo, če bo končala izjemno športno kariero.

maze fenninger gw
Grega Wernig
Zdi se, da je edini dvom v Tini, da že ni povedala dokončne odločitve o končanju smučarske kariere, ta, da jo je Anna Fenninger premagala v boju za veliki kristalni globus. "Tak poraz ti da dodaten motiv," je ob zaključku svetovnega pokala dejala Mazejeva, ki bo ta konec tedna nastopila na ekshibicijski tekmi v švicarskem Lenzerhideju.


RAZMIŠLJA TUDI HIRSCHER
Čas za razmislek o nadaljnji smučarski poti potrebuje tudi štirikratni osvajalec velikega globusa Avstrijec Marcel Hirscher. V avstrijskih medijih so se pojavile govorice, da naj bi si Hirscher za naslednjo sezono vzel premor od tekmovalnega smučanja, vendar je Salzburžan to zanikal.

"Ne, gotovo si ne bom vzel odmora. Ne verjamem pa, da bom še enkrat vzdržal izjemno naporno tekmo za veliki kristalni globus. Pritiski in obremenitve v boju za skupno zmago v svetovnem pokalu so tako veliki, da potrebujem malce drugačno sezono. Morda bodo moji cilji v naslednji sezoni drugačni, kot so bili v zadnjih štirih sezonah," je povedal Hirscher.

Članki iz rubrike