franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 07.10.2015 12:11:29

Vesna Fabjan: Sanjaš, kje bo proga, kakšen bo klanec

Arsen Perić
Vesna Fabjan je leta 2012 na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila bronasto medaljo v smučarskem teku. Specialistka za sprinte je imela slabo lansko sezono, po številnih prehladih je morala tudi na operacijo srca.

A težave so zdaj pozabljene, čeprav tu in tam preventivno še izpusti kakšen trening, pa tudi letos cilja visoko. Lani je imela Fabjanova precejšnjo smolo z zdravjem, ta je nastopila že na pripravah na Dachsteinu, na koncu je morala celo predčasno končati sezono. Kot pravi tekačica iz Besnice pri Kranju, so težave zdaj preteklost, tudi njena registrska tablica pa je podobnega mnenja (KR HITRA, op.p.).

"Glede na lansko zdravje lani se je bilo nemogoče iti vrhunski šport. Zdaj se počutim bolje, nisem tako utrujena kot lansko sezono, glede na treninge na ledeniku sem še bolj pozorna na počutje, da se ne bi vse skupaj ponovilo od lani, kjer se je na Dachsteinu vse skupaj tudi začelo. Precej bolj se posvečam regeneraciji, pazim, da zaužijem dovolj tekočine, če sem utrujena, raje kak trening izpustim, kot pa da bi ga naredila in imela potem posledice. V prvi vrsti spremljam svoje počutje," je povedala Fabjanova, ki je morala lani opraviti manjši poseg na srcu.

IZPUSTILA LE EN TRENING
"Do zdaj sem na pripravah sicer izpustila samo en trening, a jih tako ni bilo tako veliko do zdaj. Je pa res, da skušam opraviti regeneracijo čim bolje, potem so tudi treningi, ki sledijo, veliko bolj kakovostni," je povedala Besničanka, ki bo v prihajajoči sezoni največji poudarek dala domači tekmi svetovnega pokala sredi januarja v Planici.

vesna fabjan ap
Arsen Perić

"Vsi skupaj že nestrpno čakamo, da bo proga končana. Okvirno smo jo že večkrat prehodili, vseskozi jo imaš v glavi, sanjaš kje bo proga, kakšen bo klanec, kakšni zavoji, prihod v cilj, ciljna ravnina, v mislih sem jo že večkrat odtekla. Zame bo to zelo pomembna tekma, zelo sem vesela, da smo jo dobili, in to v zame paradni disciplini prostem sprintu ter za povrh še v Planici," je dejala Fabjanova.

Letos se je zaradi materinstva za nekaj časa poslovila Katja Višnar, zato bo breme rezultatov predvsem na Fabjanovi. "Navajena sem tega. Že za OI v Sočiju se je veliko govorilo o mojih rezultatih in pripravljenosti. Navajena sem, da je to breme na meni. A tudi ostala ekipa je napredovala, dekleta so dokazala, da se lahko uvrščajo visoko in verjamem, da bodo nadgradila uvrstitve iz prejšnjih sezon. Tu mi lahko precej pomagajo, da me razbremenijo. Vendar pa bom sama skušala ta pritisk obrniti v izziv, šla bom od tekme do tekme, težko je sicer napovedati številke, a vsi si želimo najboljše," je razkrila Fabjanova.

Članki iz rubrike