volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 30.11.2015 09:45:02

Kos zadovoljen po uvodnih tekmah

Tomaš Kos
Arsen Perić
Biatlonci so v nedeljo v Östersundu krenili v sezono 2015/16. Uvodna tekma je razkrila prve adute in tudi slovenski tabor je lahko zadovoljen z nastopom najboljših in trener Tomaš Kos ima pred sredinim nadaljevanjem na istem prizorišču veliko razlogov za dobro voljo.

Češki strokovnjak Tomaš Kos, ki se je po letu dni vrnil na vrh slovenske stroke, kjer je zamenjal dolgoletnega sodelavca Uroša Velepca, je bil vesel nad videnim na obeh tekmah. Kljub le 20. mestu na tekmi mešanih parov, uverturi biatlonskega ples, sta ga prijetno presenetila že 23-letna Anja Eržen in Rok Tršan, ki veljata za velik up slovenskega biatlona.

"Pokazala sta to, kar kažeta na treningih. V smučini razlika niti ni bila tako velika, večja pa je v porabljenem času na strelišču. Nimata še dovolj izkušenj, a mislim, da sta naredila, kar sta sposobna in stvari ne gre prehitevati."

"OSMO MESTO VZPODBUDA ZA NAPREJ"
Še bolj optimističen je bil strokovnjak iz Jablonca po osmem mestu mešane štafete, ki jo je sestavljala udarna slovenska četverica s svetovnim prvakom v skupinskem startu Jakovom Fakom, povratnikom po bolezni Klemnom Bauerjem, nosilko olimpijske medalje Tejo Gregorin in izkušeno Andrejo Mali, ki je pred 14 dnevi dopolnila 38 let. V končnici je Slovenija po velikem zaostanku v uvodu celo lovila sedmo mesto, ki ga je Fak po senzacionalnem lovu tekmecev izgubil šele po fotofinišu in dodatnem pregledu ciljnih posnetkov.


"To osmo mesto bo vzpodbuda za naprej in zelo pomembno za samozavest. Bili smo zelo blizu tudi Rusom in ob nekoliko bolj optimalnem razpletu je bilo dosegljivo tudi šesto mesto," je dejal Kos in pripomnil, da je imela Malijeva tokrat nekaj slabše smuči, zato je bila naloga za preostalo trojico še toliko težja, saj so lovili tekmece pred sabo.

"Teja je bila 100-odstotna na strelišču, kar bo pomembno za naprej. Klemen je dokazal, da se je uspešno vrnil po bolezni, čeprav se je to še malo poznalo, Jakov pa je nato šel na vse ali nič, veliko tvegal, delal tudi napake na strelišču, a to hitro in uspešno popravil. Tako se v štafeti nastopi. Štafetna tekma je pač malce drugačna kot sicer, a nastop je bil odličen, še več pa bo pokazala distanca v sredo."

CILJ - POSEČI VISOKO
Pred nadaljevanjem sezone so tako tekmovalci kot strokovni štab dobili potrdilo, da je bilo poletno delo dobro opravljeno. Fak je imel v svoji predaji najboljši posamezni izid, Bauer osmega, tudi Gregorinova je nastopila zelo solidno.

V Östersundu so želje velike. Tekmovalce in tekmovalke najprej čakata najdaljši individualni tekmi, nato pa atraktivna sprint in zasledovanje. Cilj so visoke uvrstitve. "Če si na začetku sezone dober in povsem pri vrhu, je nadaljevanje veliko lažje in mirnejše," je pred sezono izpostavil Jakov Fak, ki bo vsaj v decembrskem terminu tekmovanj, ki se bodo zaključile med 16. in 20. decembrom na Pokljuki, med najbolje pripravljenimi tekmovalci.

Značke: biatlon, tomaš-kos

Članki iz rubrike