palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

zu
zu
0 06.02.2016 13:57:40

Vonnova spet razred zase, Brodnikova do prvih točk

Reuters
Američanka Lindsey Vonn nadaljuje s sijajnimi predstavami na smukih za svetovni pokal alpskih smučark. Američanki se nasmiha nova zmaga tudi v Garmisch-Partenkirchnu, kot zadnja na startu od članic elitne smukaške sedmerice je ob prihodu v cilj za kar 1,51 sekunde prevzela vodstvo.

Vonnovi se tako nasmiha še peta smukaška zmaga v letošnji sezoni. Uvrstitve ni vpisala le na smuku v Val d'Iseru, ko je premagala sabo sebe, saj je odstopila. Američanka v tej sezoni povsem dominira v smuku.

To bo zanjo še 76. zmaga v svetovnem pokalu, 38. smukaška. Od izenačitve absolutnega rekorda Šveda Ingemarja Stenmarka, ki na večni lestvici zmagovalcev svetovnega pokala vodi s 86 zmagami, je tako oddaljena le še deset zmag.

Pri slovenski nastop je bil pri startni številki 30. Mariborčanka Ilka Štuhec se je pogumno podala na progo, v zgornjem delu je bila še konkurenčna prvi deseterici, a je nato v srednjem delu začela izgubljati hitrost ter se ji je nato pripetila še napaka, zapeljala je iz idealne linije ter zgrešila vratca ter tako prvič v tej sezoni v hitrih disciplinah ostala brez uvrstitve.

Za edine slovenske točke je tako z 22. mestom (+3,91) poskrbela Vanja Brodnik. Brodnikova je osvojila svoj najboljši dosežek na smukih za svetovni pokal, prvič se je zavihtela med prvo trideseterico ter dobitnice smukaških točk. Pred tem je bila njena najboljša uvrstitev 32. mesto s smuka v Garmischu marca 2013.

Značke: lindsey-vonn, smuk

Članki iz rubrike