20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 03.03.2016 15:55:17

V Kranjski Gora bosta glavna aduta Kranjec in Skube

Grega Wernig
Dan pred začetkom domačega tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučarjev se je v hotelu Kompas v Kranjski Gori predstavila številčna slovenska zasedba, ki se bo ob koncu tedna v tehničnih disciplinah merila na podkorenskem poligonu. Glavna slovenska aduta sta na petkovem in sobotnem veleslalomu Žan Kranjec in v nedeljo na slalomu Matic Skube.

Odgovorni trener v moški ekipi Klemen Bergant je za veleslalomski tekmi dal priložnost, ob trenutno najboljšem veleslalomistu, ki ga premore Slovenija, Žanu Kranjcu, edinem z osvojenimi veleslalomskimi točkami v svetovnem pokalu, še Klemenu Kosiju, Mišelu Žeraku, Jakobu Špiku, Žanu Grošlju in Martinu Čatru. Slalomsko tekmo pa bodo začeli Matic Skube, Miha Kürner, Žan Grošelj, Jakob Špik, Žan Kranjec in Klemen Kosi.

Kranjska Gora bo letos prizorišče kar trojnega tekmovalnega sporeda, saj so prevzeli tudi odpovedani veleslalom iz Garmisch-Partenkirchna.

Prirediteljem že 55. po vrsti tekmovanja za pokal Vitranc je tik pred začetkom tekmovanja znova ponagajalo vreme. Ena najbolj toplih zim v zadnjih sto letih, ki je bila radodarna s temperaturami visoko nad lediščem, sila pa je bila skopa s snegom, je v svojih izdihljajih postregla z radodarno pošiljko snega. Čeprav so si prireditelji pokala Vitranc dolgo želeli snega, je ta prišel takrat, ko je bilo najmanj potrebno in še to v precejšnji obilici. A gorenjski gostitelji pred letos zelo muhasto naravo ne nameravajo poklekniti in so že izbojevali pomembno bitko.



Na poligon, na že skrbno pripravljeno progo, je v noči s srede na četrtek zapadlo od 30 centimetrov tudi celo do pol metra snega. Tega je bilo seveda treba čim prej odstraniti in spraviti s proge. Na terenu so tako že od zgodnjega jutra okrepljene ekipe, ki odstranjujejo debelo snežno odejo.

Generalni sekretar organizacijskega komiteja pokala Vitranc Srečko Medven ni izgubil dobre volje ter z optimizmom pričakuje konec tedna. V Kranjski Gori so navajeni že številnih preizkušenj vsakoletnih bojevanj z vremenom, z razmerami pa se spopadajo izkušene in prekaljene ekipe.

Tekmovanje ni ogroženo, tako da se obeta veliko tekmovalnih užitkov na progi in ob njej v ciljnem poligonu, ob navijanju za domače slovenske adute ter ob gledanju trenutno najboljših alpskih smučarjev, ki se bodo prav v Kranjski Gori borili za še zadnje točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v veleslalomu in slalomu pred zaključkom sezone in finalom v St. Mortizu.

Članki iz rubrike