nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 20.03.2016 14:43:54

Prevc: Šel bom stran od vsega in začel vaditi kakšne nove besede

Arsen Perić
Peter Prevc je z zmago na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici kronal izjemno sezono, v kateri je osvojil veliki kristalni globus, mali kristalni globus za polete, dobil je novoletno turnejo in popravil kar nekaj rekordov, ki jih bo v prihodnje težko preseči. Na koncu je priznal, da je bilo današnje dogajanje zanj čustveno.

"Prva tekma v štirih dneh mi je uspela, kot sem sposoben in sem pričakoval. Dva dolga poleta, brez kakršnegakoli kriljenja, mahanja, brez večjih presenečenj, prišel sem živ do dna. Fajn je bilo," je na današnja poleta, ki sta mu prinesla 15. zmago v sezono in 21. v karieri, pokomentiral Prevc, o sanjski in zgodovinski sezoni pa je dodal: "Veliko se je zgodilo, bil sem močan, konstanten. Taka sezona se bo težko ponovila. To že zdaj opozarjam."

planica 1
Nikola Miljković

Posebno presenečenje po zadnjem skoku v sezoni 2015/16 ga je čakalo v izteku letalnice. Z orlovo glavo je proti njemu pritekel Robert Kranjec, ga podrl na tla in ga začel polivati s šampanjcem. "To je vse Robi zakuhal. On vse zakuha, si izmisli. Fajn je," je dobre volje razlagal 23-letnik in nadaljeval: "Bili so zelo čustveni trenutki. Preden sem prišel do izteka se je zgodilo največ. Najprej me je Robi podrl, potem so me pošpricali, brez glasbene podlage smo zapeli himno. Ne vem koliko športnikov je to doživelo."

Kot je že opozoril, bo takšno sezono, polno rekordov, izjemno težko ponoviti. Prevc se zaveda, da brez pritiska ne bo šlo, a je nanj pripravljen. "Pritisk bo. To se ni za bati. Če je rabil nekdo toliko časa, da je postavil rekorde, .... Ti se vsako leto ne zgodijo, vsak jih ne postavi. Vsako sezono biti rezultatsko tako spredaj, je zelo težko. Privoščil bi vsakemu, da to naredi. Šport se razvija, skoki se razvijajo, tekme so vsako leto z nižjih zaletišč."

planica ap 2
Arsen Perić

Planica je bila zanj letos še precej bolj naporna kot v preteklih sezonah, saj je dvignil cel kup lovorik, popravil še nekaj mejnikov, še pred začetkom štiridnevnega planiškega spektakla pa je v Sloveniji bila prava Prevcemanija. "Za Planico je bilo toliko dela, da nisem razmišljal, kaj se je zgodilo, kaj se bo. Hodil sem, kamor je bilo treba, smejal sem, ko je bilo treba. Planica je šla mimo mene, bila je zelo zahtevna," je odkrito dejal 23-letnik skakalec iz Dolenje vasi v Selški dolini, ki se veseli tudi časa, ko bo stran od javnosti in medijev: "Moram reči, da letos napadanja ni bilo, vsi smo bili disciplinirani. Dali smo izjavo, bo pa zdaj lažje, ker bom lahko šel stran od vsega in začel vaditi kakšne nove besede, kako kaj povedati."

planica am 8
Nikola Miljković

Za konec se je spomnil še lanskega finala v dolini pod Poncami, ko je zmagal, se v skupnem seštevku izenačil s prvim Nemcem Severinom Freundom, a brez velikega kristalnega globusa ostal zaradi manjšega števila zmag. "Lani je bil dež - simbolično -, letos je vreme zdržalo - simbolično. Splačalo se čakati in delati," je razložil Prevc, o tem, kaj bo počel v prostih tednih, pa je skrivnostno odgovoril: "Bom videl, kakšna bo volja. Drug teden se začnejo neobvezni tedni mojega leta. Takrat delam, kar se mi zazdi."

Značke: planica, prevc

Članki iz rubrike