sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 03.04.2016 12:41:34

Ferkova do dveh naslovov, prvaka tudi Čater in Hadalin

Grega Wernig
Slovenske alpske smučarke in smučarji so se na Krvavcu pomerili za naslove državnih prvakov oziroma prvakinj v dveh disciplinah.

Najprej sta prišli na vrsto superveleslalomski preizkušnji, do zlatih odličij pa sta prišla Maruša Ferk (DTV Partizan Blejska Dobrava) in Martin Čater (SK Branik Maribor).

Na oder za zmagovalke sta prišli še Klara Livk (SK Alpetour) in Vanja Brodnik (SK Olimpija), ki sta za zmagovalko zaostali 0,13 in 0,48 sekunde, do medalj pa sta prišla tudi Boštjan Kline (SK Branik Maribor) in Miha Hrobat (ASK Triglav Kranj), ki sta za nastopa potrebovala 0,26 oziroma 0,44 sekunde dlje kot Čater.



Ferkova je zatem dobro nadaljevala tudi na alpski kombinaciji. Prvo mesto je zasedala že po superveleslalomu, drugi čas slaloma pa ji je nato prinesel novo zlato. Z zaostankom 0,59 sekunde je drugo mesto zasedla Ana Bucik (SK Gorica), tretja pa je bila Livkova (+1,34).

Štefan Hadalin (SK Dol Ajdovščina) je slalomskemu naslovu prvaka dodal še kombinacijskega, z 0,56 oziroma 0,87 sekunde zaostanka pa sta mu družbo na stopničkah delala Miha Hrobat in Miha Kürner (SK Bled).

Značke: ferk, hadalin, čater

Članki iz rubrike