oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 19.07.2016 10:48:09

Ali Tepeš odhaja zaradi navzkrižja interesov?

Grega Wernig
Miran Tepeš, pomočnik Avstrijca Walterja Hoferja, tekmovalnega direktorja za smučarske skoke pri Mednarodni smučarski zvezi, zapušča karavano svetovnega pokala smučarskih skakalcev in se seli v ženske skoke. Tepeša bo zamenjal nekdanji češki skakalec Borek Sedlak.

"Zame je to veliko presenečenje, obenem pa velik izziv in korak naprej v moji karieri. Miran je imel na tem področju veliko izkušenj in od njega sem se lahko veliko naučil. Zagotovo ga ne bo lahko zamenjati," je menjavo pokomentiral Sedlak, ki je športno pot sklenil pred dvema letoma, opravljal pa je že različne naloge v celinskem pokalu.


Mednarodna smučarska zveza (Fis) ni sporočila razloga, zakaj Tepeš zapušča mesto, a kot poročajo tuji mediji, naj bi šlo za preprečevanje navzkrižja interesov za prihodnost, saj je bilo mogoče slišati očitke, da Miran zeleno luč za dovoljenje za skok prižiga tudi sinu Juriju. Lansko zimo so na primer Norvežani posredovali, da na Holmenkollnu v sodniški ekipi ni bilo Božidarja Prevca, očeta Petra Prevca, ki je deklasiral konkurenco v pretekli sezoni, in Domna Prevca. Fis se želi torej izogniti podobnim primerom, ko se na startno rampo podaja Jurij.

Tepeš bo zdaj prevzel mesto pomočnika direktorice tekem svetovnega pokala smučarskih skakalk Chike Yoshida. Njegova naloga bo poleg prižiga zelenih luči skakalkam tudi pregled objektov in drugih stvari v povezavi z organizacijo ter varnostjo tekmovanja.

Članki iz rubrike