volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 05.08.2016 21:02:03

V Kitzbühlu odslej tudi za evropski pokal

Prireditelji smukaške tekme v prestižnem Kitzbühlu so sprejeli odločitev: v prihodnje se bodo tam dokazovali tudi tekmovalci v evropskem pokalu.

Čeprav poletje in čas tik pred poletnimi olimpijskimi igrami ponavadi nista najbolj primerna za novice, povezane s smučanjem, so za eno poskrbeli prireditelji prestižne smukaške tekme v avstrijskem Kitzbühlu. Sporočili so, da bodo odslej na strmini Streif tekmovali tudi tekmovalci v evropskem pokalu.

Kitzbühlski smučarski klub bo prvič v zgodovini pripravil tudi tekmo v smuku za evropski pokal, ki bo na sporedu 16. januarja 2017, dan po koncu spektakla za svetovni pokal pod Streifom, ki je vsako leto eden vrhuncev sezone.



"Prihodnji zvezdniki smučanja se bodo lahko tako spoznali z našim Streifom in ga okusili," je novost pospremil vodja organizacijskega dobra tekme v Kitzbühlu Michael Huber.

Novost ima sicer nekaj omejitev: smukači v evropskem pokalu bodo tekmovali na skrajšani progi s startom pod Mišnico, poleg tega pa tekme na tej ravni tekmovanja ne bodo vsako leto, ampak na dve leti.

Članki iz rubrike