902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 01.08.2016 10:00:44

Bo Tina vendarle še smučala?

Po dolgem času se je morala študiju posvetiti tudi najboljša smučarka na svetu Tina Maze.
Mateja Jordovič Potočnik
Dobro obveščeni švicarski mediji, posebej specializirana spletna stran za alpsko smučanje skionline.ch, so že večkrat postregli z novicami o najboljši slovenski športnici vseh časov.

Tokrat so nas presenetili z novico, da se bo Tina Maze od aktivnega smučanja poslovila januarja 2017 na Zlati lisici, če ne bo nastopila celo na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu februarja 2017.
Od zaključka svetovnega pokala sezone 2014/15 v Meribelu navijači, mediji ter tudi tekmice in trenerji bolj kot ne ugibajo, ali bo ena od najboljših smučark vseh časov in najboljša slovenska športnica vseh časov še tekmovalno smučala. Tina do danes še ni sporočila uradne odločitve.
Švicarski mediji imajo seveda v svetu alpskega smučanja veliko povezav in zelo dobre novinarje, ki imajo svoje »vohune« v marsikaterem taboru, pa tudi pri kakšnem proizvajalcu smuči. Toda na vprašanje, ali se bo 33-letna Korošica vrnila v tekmovalno smučanje, še ni dokončnega odgovora. Tina po letu in pol še ni dokončno rekla ne "ne" ne "da".


"Svoje odločitve še nisem uradno sporočila in morda bom to naredila pred začetkom sezone, ki prihaja. V tem trenutku še ni čas za to. Nisem še sprejela nobene odločitve," je Mazejeva dejala 9. julija za avstrijsko nacionalno televizijo.
Švicarski mediji torej menijo, da še vedno obstaja možnost, da se bo Tina udeležila nekaterih tekem svetovnega pokala, da bi videla, ali je dovolj konkurenčna, da bi celo nastopila na svetovnem prvenstvu v mondenem švicarskem St. Moritzu v smuku in kombinaciji, kjer ima zagotovljeno startno številko kot aktualna svetovna prvakinja iz Vaila.
Po drugem načrtu, naj bi Mazejeva na nekaterih tekmah uvidela, da ni dovolj konkurenčna v svetovni eliti, in bi zadnjo tekmovalno vožnjo odpeljala na tekmi svetovnega pokala na Zlati lisici na Pohorju. In to v veleslalomu, ki bo 7. januarja naslednje leto.
VEČ V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN

Značke: tina-maze, pohorje

Članki iz rubrike