20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

su
su
0 04.12.2016 08:33:45

Umiriti jo moramo

vszi
Ilka je poudarila, da so za njen uspeh tako kot ona zaslužni člani njene štiričlanske ekipe - mama, serviserska, zaupanica in še kaj Darja Črnko, trener Grega Koštomaj in kineziologinja Anja Šešum.

Trener Grega Koštomaj je najprej spregovoril o drugi smukaški zmagi: "Na nekaterih odsekih ni bila najbolj hitra, tako da sva poiskala detajle, na katerih odsekih se da še kaj popraviti, dobiti kakšno stotinko. Izgleda, da sva bila spet uspešna. Malo so nam prestavili start nižje, tako da smo temu malo prilagodili taktiko, a kljub temu je odlično oddelala svoje."
In kako je spremljal ostale vožnje, ko je bila Ilka v vodstvu: "Moram priznati, da je bilo malo drugače kot včeraj, saj je prišla v cilj, večina pa jih je še bila na startu. A takoj sem videl, da je zelo sproščeno smučala, napadalno, agresivno in sem kar vedel, da bo spet dober rezultat. Da bo pa zmagala, je pa težko tako hitro oceniti. Malo so se tudi spremenile vremenske razmere, tako da se je bilo tistim zadaj težko uvrstiti naprej. A to nič ne zmanjšuje teže Ilkine vožnje in njenega pristopa, ki je bil spet vrhunski."
Za tem je dodal še nekaj besed o zadnji preizkušnji v Kanadi, današnjem superveleslalomu. "Nabirajo se pozitivna čustva. Bolj se bomo ukvarjali s tem, da se umiri, kot pa s čim drugim. Kakor sem videl progo, bi nam morala kar ustrezati, glede na postavitev. Je pa slabša vremenska napoved, tako da ne vem kaj bo. Gremo naprej s pričakovanji in pa tudi z realnimi cilji. Ne bomo poskušali kam odleteti ampak bomo naredili svoje in bomo videli kaj bo," je zaključil Koštomaj.

Članki iz rubrike