stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

bu
bu
0 10.12.2016 12:07:33

Najprej dokazi

vszi
Predstavniki Mednarodne biatlonske zveze na Rudnem polju na Pokljuki še nočejo komentirati petkovih razkritij McLarnovega poročila, ki potrjuje razširjen sistematični doping v ruskem športu.

Kot pravi predsednik IBU, bo najprej treba počakati na temeljito analizo poročila.
"Ničesar ne bom komentiral, dokler ne bom vsega dobro prebral," je ob robu svetovnega pokala novinarjem povedal predsednik Mednarodne biatlonske zveze Anders Besseberg. Kot pravi, IBU čaka tudi uradno obvestilo Mednarodnega olimpijskega komiteja o tem, ali so na olimpijskih igrah v Sočiju nastopali športniki, ki so si pri pripravi pomagali s prepovedanimi poživili. "Takšna je ustaljena praksa," je dejal Norvežan.

V tem trenutku je tudi prezgodaj, da bi pri IBU razmišljali o suspenzu ruskih tekmovalcev in tekmovalk. "Najprej moramo dobiti dokaze, da je bila v rusko dopinško afero vključena tudi tamkajšnja biatlonska zveza." Ob tem Besseberg priznava, da je vprašanje večplastno in pri razkritjih se je treba soočiti tudi z vprašanjem do kakšne mere so v rusko afero vključene posamezne zveze in kakšno vlogo je pri tem odigrala država s svojimi organi. "Za nas pa je ključno vprašanje zaenkrat, ali je v afero vpletena ruska biatlonska zveza."



A pojavljajo se novi pozivi o suspenzu ruskih športnikov. Nemec Wolfgang Pichler, ki je bil dve sezoni trener ruskih biatloncev, pravi, da svetovnemu športu ostaja le ena možnost. "Pri takšnem številu dopingiranih športnikov pride v poštev le suspenz. MOK bo moral ukrepati."

Pichler je tudi eden tistih, ki se je obregnil ob dejstvo, da je ruski Tjumen dobil organizacijo svetovnega prvenstva v biatlonu leta 2021, za katerega se je potegovala tudi Pokljuka, saj je po njegovem mnenju nesprejemljivo, da Rusija glede na vsa zadnja razkritja o sistematičnem dopingu, tudi med tekmami, ki jih je država gostila, dobi katero koli veliko tekmovanje.

Značke: biatlon, doping

Članki iz rubrike