sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

su
su
0 11.12.2016 09:02:07

Nemški hvalospevi 'Überfliegerju' Domnu Prevcu (video)

vszi
V lanski sezoni kar 15 zmag na 29 tekmah, letos že tri na vsega štirih. Vse pa druži skupni imenovalec, in sicer priimek Prevc. Tokrat pa v glavni vlogi najmlajši med njimi.

Nemški ZDF, ali drugi program nemške javne televizije je po odličnem začetku pripravil prispevek o slovenskem nadskakalcu, kot ga radi poimenujejo. Lani so opevali slog in prevlado Petra, letos so primorani to storiti še z Domnom, ki slovi po še agresivnejšem in bolj neustrašnem skakanju.


Takšen slog ponavadi prinaša tudi padce, a pri Domnu ni tako. "Nekajkrat sem sicer padel ob pristanku, ampak še nikoli ob odskoku," pove Domen Prevc na začetku prispevka, medtem ko hitro pridejo na vrsto tudi pohvale tekmecev in njihovih trenerjev.

Werner Schuster je med drugim pripomnil: "Skače povsem neobremenjeno, je zelo samozavesten in točno ve, kaj počne." Kratek in jedrnat odgovor trenerja nemške reprezentance, medtem ko je imel malce več in bolj slikovito za povedati njegov avstrijski kolega na norveški klopi Alexander Stöckl. "Na takšni ravni je to res fascinantno," pravi. "Ni ga strah, enostavno nima tega gena," v smehu zaključi Avstrijec na začasnem delu na Norveškem.

peter domen prevc
Profimedia

Sedemnajstletnik je trenutno pri treh zmagah v svetovnem pokalu, mnogi pa ga primerjajo z lanskim Petrom: "Moj brat Peter si po tistem lani ni mislil, 'zdaj sem najboljši, zdaj sem bog skakanja', medtem ko so bili drugi nervozni že, ko so ga videli. On je ostal trdno na tleh in spoštoval tekmece kot vselej."

Tudi njegovega starejšega brata so vključili v prispevek o mladem 'nadskakalcu': "Vedno skuša stvari narediti po svoji poti in to mu za zdaj odlično uspeva. Iz njegovih skokov se lahko vsi marsikaj naučimo." Po novi zmagi je tudi Domen ostal trdno na tleh: "Če ti glava preveč premišljuje o naslednji tekmi, se lahko kaj hitro znajdeš drugje kot na vrhu." 

freund prevc
vszi

Za konec pa so Nemci zaključili kar s svojim najboljšim skakalcem Severinom Freundom, ki mora še drugič zapored v hrbet gledati enemu od Prevcev. "Čeprav se lahko na začetku sezone še marsikaj zgodi, je jasno, da je trenutno zelo močan."  Nemški sodelavci pri drugem programu javne televizije so zaključili slikovito, in sicer, da je ta 17-letni fant trenutno moški, ki ga bo potrebno premagati.

Prispevek si lahko v celoti ogledate na tej povezavi: 

https://www.zdf.de/sport/zdf-sportextra/bericht-prvc-skispringen-100.html

Seveda pa ni manjkalo pohval niti v slovenski reprezentanci. Posebej aktiven je v letošnji sezoni Robert Kranjec, ki je prikovan pred televizijske ekrane, saj zaradi strganih križnih vezi ne more pomagati četi Gorana Janusa.

Članki iz rubrike