volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
14 14.01.2017 08:14:01

Kje je, kaj počne in kdaj se bo (vsaj na treninge) vrnil Peter Prevc?

Arsen Perić
Smučarji skakalci so bili danes spet na delu, skoraj nihče pa ne ve, kam je izginil Peter Prevc.

Vprašanje za kviz. Kje je trenutno Peter Prevc? Če ste želeli izbrskati odgovor in sodelovati v nagradni igri, naj vam zadevo olajšamo in predstavimo odgovor. Nihče ne ve. No, morda kdo od bližnjih. Seveda bi o njegovem dopustovanju lahko kaj povedal tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije Tomi Trbovc, ki je ves čas v stiku s skakalci in njihovim strokovnim štabom. A tudi tu smo naleteli na enak odgovor.

"Pravzaprav še sam ne vem, kje je trenutno Peter. Nihče ne ve. Pustili smo ga, da skoke popolnoma izklopi iz svoje glave. Naslednji teden se bo normalno pridružil ekipi, ki bo v ponedeljek prišla iz Visle," je poudaril Tomi Trbovc. Vse drugo pa je zavito v tančico skrivnosti. Je morda nekje na toplem, na morju, v tropih, ali pa ga je morda zaneslo v gore, v kakšno zdravilišče? Je tam z dekletom ali pa je ostal v varnem zavetju doma, z družino, in se ukvarja s kakšnim konjičkom, ki se mu sicer med sezono ne more posvetiti?

To, kje je, niti ni tako pomembno, saj so najboljšemu skakalcu lanske zime dali prosto pri izbiri dopustniške destinacije. Rekli so mu samo, da potrebuje počitek in da lahko za nekaj dni spakira kovčke ter se odpravi neznano kam. Vse v želji, da bi prišel nazaj revitaliziran, z napolnjenimi baterijami za preostanek sezone, v kateri ima pred seboj še nekaj pomembnih tekmovanj; najprej svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Lahtiju prihodnji mesec, nato pa marca sledi še novo, zanimivo merjenje moči v Skandinaviji (norveška turneja Raw Air), preden bo ob koncu sezone znova bobnelo v dolini pod Poncami v Planici. V tej sezoni je torej ostalo še kar nekaj ciljev, ki jih z njim v slovenskem taboru želijo izpolniti z drugačnim pristopom. A za kaj takega potrebujejo svežega Petra Prevca in ne skakalca, ki je na novoletni turneji na silo iskal rešitve in v vsej tej želji pogorel.

ČE GLAVA NI NA MESTU …
Robert Kranjec, ki je trenutno sredi rehabilitacije po operaciji križnih vezi, razume Petrove težave. Sam je večkrat doživel padec v formi, a se je doslej vedno uspel vrniti v sam vrh. Vsaj pri poletih, ki bi lahko tudi za Petra predstavljali prav poseben skok v pravo smer. Petiintridesetletni Kranjčan je za Sportal namenil nekaj spodbudnih vrstic svojemu reprezentančnemu kolegu, ki se muči z iskanjem prave forme.



"To so smučarski skoki. Ni na primer tek na smučeh. Veliko je psihologije in drugih dejavnikov, ki vplivajo na skoke – med drugim veter. Skoki so šport, pri katerem je glava zelo pomembna. Če ni na mestu, je težko."

Vsi, s katerimi smo predstavniki medijev spregovorili v zadnjem času, so v en glas poudarjali, da se bo 24-letni šampion znova vrnil na svoj prestol. Vprašanje je le, kdaj se bo to zgodilo. V naslednji sezoni bodo na sporedu tudi olimpijske igre, zato bi to utegnil biti zanimiv cilj, ki ga bo lanski dobitnik velikega kristalnega globusa zasledoval.

Sicer pa, vsaj kar zadeva letošnjo sezono, ni pričakovati večjega napredka, vsaj tako pravi Primož Ulaga, ki v natrpani sezoni ne vidi zares pravega trenutka, da bi se Peter to zimo popolnoma odklopil od dogajanja na skakalnicah. Določen odgovor na omenjeno prepričanje bomo zagotovo dobili v enem od prihodnjih koncev tedna, ko bo najstarejši od bratov Prevc znova nastopil v svetovnem pokalu. Bodisi v Zakopanah bodisi v Willingenu ali še kasneje na poletih v Oberstdorfu.

Ko bo s skrivnostnega dopusta v ponedeljek znova prišel med svoje reprezentančne kolege ter se udeležil treninga pod vodstvom Gorana Janusa in njegovega pomočnika Janija Grilca, bo jasno precej več. Do takrat pa bomo poglede usmerjali v Domna, ki se ob bratovi odsotnosti bori za najvišja mesta. Morda na dolgi rok tudi za rumeno majico, ki jo še vedno nosi na prsih. Kdo ve, saj je minil zgolj mesec in pol sezone, pred nami pa sta še dva meseca in pol tekmovanj na najvišji ravni.

Članki iz rubrike