volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

zu
zu
5 21.01.2017 20:46:28

Peter Prevc: Če na ekipni tekmi skočiš slabo, celo ekipo potegneš za sabo v blato

Profimedia
Junak prve tekme v Zakopanah Peter Prevc je bil seveda zadovoljen s svojimi skoki.

Peter Prevc je bil daleč najboljši posameznik ekipne tekme. Čeprav se v tem primeru nagrade ne delijo, pa je svojo reprezentanco vseeno popeljal do prvih ekipnih stopničk letos. S skoki je bil seveda več kot zadovoljen. Še več, v skokih je po dolgem času užival: "Po prvi tekmi sem seveda zelo zadovoljen. Po dolgem času sem imel take skoke, da sem v zraku tudi užival, da nisem samo padal, ampak sem imel tudi še kaj od zraka, od skakalnice. To je to zaradi česar uživam v skokih in vesel sem, da imam take predstave." 


Ugibanje, zakaj je za povratek izbral ravno Zakopane, ni več. Ekipne tekme ni izbral zato, ker v njej občuti manj pritiska. "Kaj pa vem, ali je na ekipni tekmi več ali manj pritiska. Če na ekipni tekmi skočiš slabo, celo ekipo potegneš za sabo v blato, če pa skočiš dobro, pa lahko celo ekipo tudi potegneš naprej. Tudi ekipna tekma je svoje doživetje, cela ekipa se združi, ni vsak fokusiran nase, tako kot je to na posamični tekmi. Mogoče tako lahko drug drugega s tem malo razbremenimo."

Pa še misel ali dve o tem, da je bil danes najboljši posameznik: "Seštevek za posamezno tekmo je, če bi danes računali to, seveda ugoden. Te informacije so mi takoj posredovali, ampak ti nič ne prinesejo. So le potrditev, da vidiš, da če se potrudiš, da zmoreš, da si lahko pri vrhu. Po drugi strani pa je potrebno biti umirjen, spočit in skakati z glavo."

Članki iz rubrike