Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

zu
zu
9 22.02.2017 17:37:45

Verjetno najslabši smučarski tekač na prvenstvu. To morate videti (video)

Adrian Solano je odprl prvenstvo, in to na kakšen način
vszi
V Lahtiju se je še pred slovesno otvoritvijo začelo prvenstvo v smučarskih tekih za ženske in moške. A na precej grotesken način.

Toda to ni bila kakšna preveč resna preizkušnja, ki bi odločala o kolajnah, ampak je šlo za kvalifikacije tistih bolj eksotičnih smučarjev tekačev.

Pri nekaterih se ne bi ravno čudili, če so v prejšnjih tednih prvič stali na smučeh. Tako je denimo prvenstvo odprl 23-letni Venezuelec Adrian Solano. Triindvajsetletnik je imel že na začetku težave potem pa je po celi progi izgubljal ogromno časa z grotesknim smučanjem. 

V evidenci končnih rezultatov ga je moč najti pod neuvrščenimi, čeprav je po desetih kilometrih prišel v cilj. Seveda se pojavljajo vprašanja, ali je smiselno imeti takšne kvalifikacije med prvenstvom in kdo vse si lahko prisluži pot na prvenstvo. 

Solano si prvega dne in 10-kilometrske preizkušnje v klasični tehniki zagotovo ne bo pustil vzeti, spomini pa bodo verjetno mešani, četudi je v cilju imel na obrazu širok nasmešek.

Kot zanimivost naj povemo, da je zmago slavil Hrvat Krešimir Crnković. Tekmovali pa so denimo še predstavniki Kolumbije, Indonezije, Indije, Mongolije in tako naprej. Do rezultatov pa lahko dostopate na tej povezavi. 

Članki iz rubrike