stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ue
ue
0 25.02.2017 16:24:43

Ilka Štuhec: Čutila sem noge, na progi sem improvizirala

Profimedia
Po še eni zmagi je bilo razpoloženje v taboru Ilke Štuhec razumljivo odlično.

"Današnja proga je bila nekoliko bolj zavita kot tista na petkovi kombinaciji, tudi hitrosti so bile nekoliko nižje, saj so najbrž želeli narediti progo nekoliko varnejšo. Ampak še vedno je bilo na progi kar nekaj pasti, kjer si moral narediti tisto, kar je bilo treba narediti, da si lahko ohranil hitrost in jo zadržal vse do cilja. Mislim, da mi je danes to kar dobro uspelo," je bila po novi zmagi zelo samozavestna Mariborčanka.

Štuhčeva tudi sama ni vedela, kaj je storila v zaključku, da je bila tako hitra. "Malo sem že čutila noge, ker smo bili včeraj cel dan na terenu in sem si rekla 'samo smučaj' in očitno je bilo hitro. Moram tudi sama pogledati, kaj sem storila. Zamislila sem si drugače, kot sem potem dejansko peljala. Ker se je vse tako hitro dogajala, sem enostavno improvizirala in to dokaj uspešno."



Po prihodu v cilj še ni slutila, da je bila to vožnja za nov izjemen rezultat: "Nisem vedela, ker sem startala dosti hitro. Dosti punc smuča zelo, zelo dobro in je vedno treba počakati do konca. Ko se je proga od sonca in vročine otoplila, je počasi postalo jasno, da ni več nikogar, ki bi me lahko izrinil."

Zadovoljen je bil tudi trener Ilke Štuhec Grega Koštomaj: "Že zjutraj na žiriji sem videl, da so razdalje malo krajše kot včeraj, da je malenkost bolj zavit, da je treba biti zgoden pri prijemanju zavojev. Druga taktika kot napad pa tako ne more prinesti rezultata. Bil sem zelo zadovoljen s prednostjo, ki jo je imela v cilju, ker je Stephanie Venier zadnje čase kar dobro smučala. Tudi del, ki sem ga pokrival in videl, je Stephanie dobro odpeljala. S tako prednostjo sem bil kar prepričan, da bo zopet na stopničkah. Za zmago pa je vedno potrebno tudi malo sreče. Predzadnji odsek ni bil najhitrejši, ker smo želeli imeti visoko linijo za zadnji del, ki je bil malo bolj na gosto postavljen, potem pa 'šus' v cilj preko zadnjega skoka. Ne spreminjamo mentalitete, gremo tekmo po tekmo. Globusi so sigurno dosegljivi, je pa potrebno za to tako smučanje kot danes. Na tem bomo delali še naslednje tri vikende, pa tudi jutri. Upam, da bomo pri tem tako uspešni, kot do sedaj."

Članki iz rubrike