nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

zu
zu
0 06.03.2017 11:17:03

Sopotnik Draga Grubelnika razkril zadnje besede nekdanjega slovenskega smučarja: "Fanta, ..."

Draga Grubelnika je vzela huda nesreča.
m24.si
Na pokalu Vitranc je nastopil tudi bolgarski smučar, ki je preživel prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubil nekdanji slovenski smučar Drago Grubelnik.

Novembra leta 2015 je v avstrijskem Söldnu v prometni nesreči smrtno ponesrečil nekdanji slovenski alpski smučar in reprezentant Drago Grubelnik. Z njim sta bila v avtomobilu, ki je zgrmel v prepad, še dva Bolgara, a njuni življenji nista bili ogroženi. Eden je bil trener Dimitar Hristov, drugi pa smučar Albert Popov, ki je bil varovanec Draga Grubelnika.

19-letni Popov se je konec preteklega tedna predstavil na pokalu Vitranc. V veleslalomu in slalomu kakšnega večjega uspeha ni zabeležil, zato pa je pritegnil precej pozornosti zaradi pretresljive nesreče, v kateri je izgubil življenje nekdanji slovenski smučar. Za razliko od bolgarskega trenerja se natanko spomni trenutkov tik po nesreči in katere so bile Grubelnikove zadnje besede.

popov

"Žal mi je, da ga ni več med nami. Pogosto mislim nanj. Skorajda vedno, ko stopim na smuči," je za Sportal dejal Popov in nadaljeval: "Opazil sem, da so zdaj nekoliko zavarovali tisti nevarni ovinek. Za Draga, žal, prepozno."

Še bolj je šokiral z izpovedjo, kaj se je dogajalo tik po nesreči. "Ko je vozilo zdrsnilo s ceste v prepad, je dejal: 'Žal mi je, fanta, ubil sem vaju!' Kot kaže, je mislil, da je bila to njegova napaka. Bilo je kot v nočni mori. Prav ničesar nisem čutil. Slišal sem zgolj kričanje," je dejal Popov, ki je v nesreči utrpel "le" zlom noge.

Članki iz rubrike