Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 10.03.2017 20:32:46

Dahlmeierejeva z drugim mestom pred skupno zmago v svetovnem pokalu

Norveška biatlonka Tiril Eckhoff je brez zgrešenega strela zmagala v sprintu za svetovni pokal v finskem Kontiolahtiju. Druga je bila Nemka Laura Dahlmeier (+18,3/1), ki je še korak bližje skupni zmagi v svetovnem pokalu, tretja pa Belorusija Darja Domračeva (+20,4/3). Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 46. mestu (+1:45,0/3)

Gregorinova je bila po prvem strelskem postanku še v odličnem položaju, saj je podrla vseh pet tarč, kar je zadostovalo za enajsto mesto, vendar se ji je zalomilo v streljanju stoje, ko je morala kar trikrat v kazenski krog. V zadnji krog se je podala šele kot 64., z odličnim tekaškim nastopom - imela je dvanajsti tekaški čas - pa je pridobila kar 18 mest in bo v soboto kot edina Slovenka nastopila v zasledovalni tekmi. Brez nje sta ostali Anja Eržen, ki je današnji sprint končala na 72. mestu (+2:36,3/3), medtem ko je bila Urška Poje 86. (+3:13,5/2).

"Teja Gregorin je zapravila dobro izhodišče, medtem ko je Urška Poje prikazala tisto, kar smo pričakovali. Lahko bi sicer zgrešila kakšen strel manj, ampak nimam ji česa očitati. Bolj izkušena je danes naredila tisto, kar ne bi smela. Danes je bilo namreč vse idealno. Pogoji, smuči," z nastopom Gregorinove ni bil najbolj zadovoljen Tomaš Kos, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance.


V boju za najvišja mesta je do odločitve prišlo na zadnjem strelskem postanku. Po prvem je vodila serijska svetovna prvakinja iz Hochfilzna, sicer vodilna v svetovnem pokalu, Dahlmeierjeva, ki pa se ji je v streljanju stoje enkrat zatresla roka, kar je najbolje izkoristila Echkoffova. Lanska svetovna prvakinja v sprintu je tudi v drugo zadela vseh pet tarč in se brez zgrešenega strela veselila svoje tretje zmage v svetovnem pokalu.

Čeprav je 23-letna Dahlmeierjeva, ki je na svetovnem prvenstvu v Hochfilznu brez zlate kolajne ostala le v sprintu, kjer je bila pred njo Čehinja Gabriela Koukalova, današnji sprint končala "le" na drugem mestu, je imela po njem dovolj razlogov za dobro voljo. V skupnem seštevku je svojo prednost pred najbližjima zasledovalkama, Koukalovo, danes je bila 13., in Finko Kaiso Mäkäräinen, ki je celo ostala brez točk, povečala. Zdaj ima 1.077 točk, Koukalova jih ima 939, Mäkäräinenova pa 873.

V soboto bosta v Kontiolahtiju, ki je vskočil namesto ruskega Tjumna, ki so mu po aferi z ruskimi biatlonci vzeli tekmo svetovnega pokala, na sporedu obe zasledovalni preizkušnji. Ob Gregorinivi bosta v moški konkurenci nastopila tudi Klemen Bauer in Rok Tršan.

Članki iz rubrike