franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 10.03.2024 18:51:57

Izjemno! Nika Prevc se je zbrala takrat, ko je bilo najpomembnejše! Mlada zvezdnica v Oslu razveselila vse!

profimedia
Slovenska smučarka skakalka Nika Prevc je z novimi stopničkami povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na drugi tekmi v Oslu je z izvrstnim drugim skokom s šestega po prvi seriji napredovala na drugo, za 2,2 točke je zaostala le za Norvežanko Eirin Mario Kvandal, ki je zabeležila drugo zmago v karieri.

Tretje mesto je zasedla Avstrijka Eva Pinkelnig, drugouvrščena v svetovnem pokalu, ki zdaj za slovensko junakinjo zaostaja 189 točk.

Odlično se je odrezala tudi Ema Klinec. Ni sicer obdržala tretjega mesta po prvi seriji, a tudi s četrtim mestom je bila zelo zadovoljna. Nika Križnar je bila 12., Katra Komar pa se s 37. ni uvrstila v finale.



"Prvo skandinavsko prizorišče, Oslo, zapuščam zadovoljna ravno zaradi zadnjega skoka, ki mi je dal veliko veselja in motivacije za naprej," je bila kot ponavadi redkobesedna Prevc, bolj zgovorna je bila Klinec: "Tole je bilo spet bolj za dušo danes. Po slabših kvalifikacijah sem se zbrala za nalogo in odskakala super. Sploh prvi skok je bil zelo lep, po dolgem času me je v drugem delu lepo obrnilo čez. V drugem pa sem šla bolj sigurno, saj vem, da nisem v res pravi formi, da bi v vsakem skoku lahko tvegala. Zadovoljna sem z izplenom in si želim nadaljevati v tej smeri."

Svetovni pokal se bo nadaljeval sredi tedna v Trondheimu.

Članki iz rubrike